Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Boj proti vráskám sice nelze vyhrát, ale prohru lze výrazně oddálit

Boj proti vráskám sice nelze vyhrát, ale prohru lze výrazně oddálit
zdroj: tisková zpráva

První lehké vrásky na lidském obličeji vznikají již kolem dvaceti let, silnější a viditelnější po překročení třicítky. U žen, které geneticky stárnou rychleji, se u objevují mnohem dříve než u mužů.

Nejdříve pod očima či u nich, pak kolem úst, na čele a mezi obočím, nejpozději na krku. K největším nepřátelům krásné pleti patří stres, kouření, alkohol, nedostatek spánku a přehnané opalování, které může způsobit dost hluboké vrásky. Stejně tak i mimika, zejména častý smích prohlubuje vrásky kolem očí.

Odpovědná kůže

Je třeba nejprve  uvědomit, že kůže není jen nejvíc odpovědná za náš vnější vzhled - vždyť je také nejrozsáhlejším orgánem lidského organismu - ale hlavně to, že její stárnutí kromě biologických změn, způsobených vlivem nemilosrdně ubíhajícího času, podstatně urychlují genetické a klimatologické faktory (zejména pak vysoká míra ultrafialového záření), dále různá onemocnění a v neposlední řadě i špatná výživa či psychický stav.

Z naší kůže se také během deseti let života ztratí až 6 % kyseliny hyaluronové, tedy látky, která dodává pleti mladistvý výraz. Pro zpomalení procesu stárnutí je nutné ji pleti dodávat - společně s vitamíny, aminokyselinami či minerály. Ani nejvýživnější krémy ale nikdy neproniknou  tak hluboko do spodních vrstev kůže a nemohou tedy působit tak intenzivně.

"Alternativou je použití hydroliftingu Filorga, který lze směle srovnat s tím chirurgickým a navíc se na rozdíl od něj obejde se bez řezání, narkózy i dlouhého hojení,“  říká MUDr. Kateřina Klauzová z klinického centra Asklepion, které má tento zázračný přístroj k dispozici.

Výživný  koktejl

Podstata spočívá v tom, že se přímo do kůže dodává výživný koktejl, jehož základ tvoří právě kyselina hyaluronová. Výsledkem je dramatické omlazení pleti - až o deset let. Aplikace účinných látek Filorga se provádí ultratenkou jehlou v lokální anestezii kůže. Ošetření je téměř bezbolestné.

Nový způsob spočívá v rovnoměrném podání séra do pokožky celého obličeje. Aplikace trvá 30-60 minut a krátce po ní se objeví lehké zčervenání, které do hodiny vymizí. V běžných denních aktivitách lze pokračovat ihned.

Během 1-2 týdnů se pleť dokonale vypne a zpevní. Pro aplikaci je vhodný kromě obličeje také krk, dekolt a hřbety rukou. Ošetření se aplikuje podle známek stárnutí, druhé a třetí ošetření provádí v odstupu 2-4 týdnů. Udržovací péče je vhodná každých 3–6 měsíců.

„Včasná aplikace hydroliftingu Filorga po třicítce má optimální preventivní anti-aging efekt a zpomalí rozvoj příznaků stárnutí – vrásek, ztrátu jasu, tonu, pružnosti a pevnosti kůže. Pro zintenzivnění účinků je možné ho vhodně doplnit mechanickou korekcí vrásek botulotoxinem, či dermálními výplněmi“ tvrdí MUDr. Kateřina Klauzová.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,270 25,390
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma