Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Balzám, po kterém touží naše duše i těla aneb oslavy letního slunovratu

Balzám, po kterém touží naše duše i těla aneb oslavy letního slunovratu
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Přijměte srdečné pozvání na společnou oslavu Slunovratu, tvořivé setkání profesionálních i amatérských umělců, kteří ve vzájemné spolupráci oslaví příchod léta a nabídnou umělecký program s volným tématem oslavy Slunce a tvořivého zdroje života. Těšíme se na Vás již 21. června!

K letnímu slunovratu dochází 21. června a již odpradávna je pochopitelně jedním z nejdůležitějších svátků roku, jako moment nejvyšší plnosti a hojnosti v přírodě.

Slunce při svém relativním pohybu vůči Zemi dosahuje v tento den své nejsevernější polohy a jeho paprsky dopadají kolmo na obratník Raka, na severní polokouli nastává nejdelší den a nejkratší noc. Slunce vstupuje do letních znamení Raka, Lva a Panny.

Jak to bude vypadat na Kampě?

Celá akce se koná v barokním Michnově paláci, který patří mezi architektonické skvosty Malé Strany na Praze 1.  V paláci je několik sálů a salónků, mramorový sál a krásné atrium s kašnou, které bude o našich oslavách rovněž k dispozici.

Z hudebního programu večera si nenechte ujít vystoupení ženské vokální kapely Yellow Sisters, která na české scéně funguje již šestým rokem. Tato půvabná kapela na sebe poprvé více upozornila vítězstvím v soutěži Colours Talents v roce 2006 a svou debutovou deskou s názvem Singalana.

Další z hudebních lahůdek večera je vystoupení skupiny tří hudebníků s názvem Úžas v rytmu, která tvoří hudbu mající základ v hypnotických rytmech perkusivních nástrojů, šamanských bubnů či didgeridoo.

Skupina Úžas v rytmu využívá řadu nástrojů z celého světa a tvoří ojedinělou rytmicko melodickou mozaiku ve spolupráci s jazzovou a latino zpěvačkou Mili Janatkovou .

V neposlední řadě bychom upozornili také na vystoupení multiinstrumentalisty Petra Knotka alias Pjér la Šéze, známého také z představení Čtyři dohody. Pjér la Šéz zahraje několik vlastních písní a též bude doprovázet na baskyturu skupinu Úžas.

O vizuální inspiraci se postará Ondřej Skalický alias VJ PleiOne a scéna  na nádvoří bude patřit Dj Yukimurovi, takže si můžete zatančit  i pod širým nebem.

S populárním bavičem Jardou Duškem

Celým večerem bude provázet herec a režisér Jaroslav Dušek, kterého jistě není třeba dlouze představovat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva V salóncích naleznete několik originálních obchůdků (šperky, ethno a autorské doplňky, zdravá výživa apod.), dále čajovnu „Čajová škola na Kampě“, bar a občerstvení.

Po skončení programu podnikneme společný průvod k řece, při kterém se můžete těšit i na tanec s ohněm.

Závěrem

Pro tyto časy je zvláště důležité, aby se scházeli lidé dobré vůle se společným záměrem. Lidé, kteří cítí touhu navrátit se ke svým kořenům a udělat něco pro společnost a pro naši Zem.

Můžete se těšit na bohatý program, zahrnující hudební vystoupení, vizuální projekci, společnou improvizaci umělců, různé performance a výstavy vhodné pro všechny generace.

Více informací naleznete zde.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma