Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

8 důvodů, proč si ráno zacvičit

8 důvodů, proč si ráno zacvičit
zdroj: tisková zpráva

Začínáte den s cigárem, kafem a na Facebooku? Změňte to!

Uznávám... je to příjemné: ráno se probudit, zapnout počítač, než to nastartuje, uvařit si kafe, a pak při listování novinkami na Facebooku, Twitteru, webzinech a dalších popíjet kafíčko, ujídat koblížek a postupně se probudit do nového dne. Můžete na to jít ale i jinak a ráno začít půlhodinovou rozcvičkou. Proč?

Ranní cvičení vám nastartujete metabolismus

Pokud si hlídáte postavu, chcete zhubnout a štíhlou linii si zachovat, ranní cvičení je ideálním pomocníkem. Cvičte ještě před snídaní, tak nastartujete metabolismus a navíc během cvičení energii berete z tukových zásob, protože žaludek je prázdný. Zrychlený metabolismus vám vydrží i celý den, sama to na sobě pozoruji, pokud se přemůžu a ráno si zacvičím, zažívání mi funguje lépe a rychleji.

Někdo má rád činky...
Někdo má rád činky...

Ráno si zacvičíte efektivněji

Protože ráno máte prostě energie více. Možná se vám to nezdá, ale jakmile se přemůžete a opravdu začnete ráno cvičit, půjde vám to skoro jako po másle. Do cvičení dáte mnohem víc než odpoledne po namáhavém dni. Navíc ta energie vám vydrží...

Začnete den s energií – bez bebeček, bez cigarety a kafe, zdravěji

Ano energie, kterou se nabijete při ranní rozcvičce, vám vydrží celý den. Rozproudění těla fyzickou aktivitou je mnohem schopnější životabudič než kafe, cigarety, jednoduché cukry a další podpůrné prostředky. Je sice pravda, že možná se budete cítit trošku unavená, ale je to taková příjemná únava, navíc zvládnuté ranní cvičení vám dodá pocity dobře vykonané práce a jistoty, že dneska to zvládnete, ať už to bude cokoliv.

... jiný raději běhá v lese.
... jiný raději běhá v lese.

Ráno se pořádně napijete

Dodržovat pitný režim je důležité pro zdraví, krásnou pleť i zažívání. Jen se přiznejte, že to trošku flákáte. A přitom napít se ráno pořádně, a tím napít myslím vodu, čistou vodu, ne kafe nebo sladké nápoje, je základem pitného režimu. Pokud si ráno pořádně zacvičíte, věřte, že vás to donutí vypít alespoň půl litru vody.

Nasnídáte se

Spousta lidí snídani fláká (stejně jako ten pitný režim). Někdo snídá po cestě do práce nebo do školy, pěkně slaďoučké buchtičky ještě teplé z pekárny na rohu. Mňam. No... pro zdravý režim a štíhlou postavu ty koblíčky nejsou nic moc. Pokud si ráno zacvičím, dostanu pak většinou takový hlad, že se doma i pořádně nasnídám. A navíc jako bonus po cvičení nemám nikdy chuť na sladké, takže snídám chleba, šunku, sýr, zelený čaj. Což je mnohem kvalitnější základ než moje sladké nákupy v pekárnách.

Vodavodavoda.
Vodavodavoda.

Podřídíte se režimu

Když už se do toho cvičení jednou dáte, nejspíš dosáhnete bodu, kdy vás to najednou začne bavit. Já jsem tomu taky moc nevěřila, ale najednou mám pocit, že pokud si ráno svou půl hodinku nezacvičím, něco mi chybí, připadám si unavenější... a snad se i na další cvičení těším. Navíc není nad pevný režim a ranní rozcvička je takový pěkný bod, kolem kterého se otáčí můj den.

Vyčistíte si hlavu

Funguje to dvojím způsobem. Někdo během cvičení nemyslí na nic, v hlavě má najednou prázdno, soustředí se jenom na cvičení. To není můj případ, při cvičení myslím na spoustu věcí (většinou na to, aby to už skončilo)... ale díky tomu, že si zacvičím hned ráno, že se k tomu donutím, nemusím pak celý den myslet na to, že "měla bych si zacvičit".

A jestli vás to nebaví doma, tak vyražte třeba do bazénu.
A jestli vás to nebaví doma, tak vyražte třeba do bazénu.

... a večer se můžu už jen válet u televize

Sice v režimu zdravě a fit raději bez brambůrek, ale taky bez výčitek, protože dneska už odcvičeno mám...

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma