Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

5 věcí, na kterých se nevyplatí šetřit

5 věcí, na kterých se nevyplatí šetřit
zdroj: tisková zpráva

Kdo by neměl rád skvělý nákup za dobrou cenu? Ale vyplatí se na poli módy šetřit vždycky?

Rády si koupíme na léto barevné a veselé tílko za stovku a je nám jedno, že je nekvalitní a po létě ho zase můžeme vyhodit. Jenže u některých věcí se šetření nemusí vůbec vyplatit. U kterých?

1) Spodní prádlo

Dobře, milujeme veselé kalhotky ve výhodné sadě po pěti, protože jsou roztomilé. Ale šetřit na kvalitní podprsence je obrovská chyba. Nejen, že vaše prsa budou vypadat hloupě, ale hlavně si je tím zničíte a za 30 let budete litovat (o bolestech zad a krku nemluvě). I malá prsa potřebují kvalitní podporu. Takže investujte do podprsenky, která je ve správné velikosti, je ušitá z kvalitních materiálů a plní svůj účel.

Podprsenka musí sedět!
Podprsenka musí sedět!

2) Boty

Pokud svoje nohy nenávidíte, klidně je narvěte do laciných lodiček za dvě stovky, které jsou z nekvalitního plastu. Klidně si kupte čtyřikrát za rok střevíčky, ze kterých budete mít puchýře a na kostkách v nich neuděláte víc než čtyři kroky. Ale ve finále neušetříte a ještě se trápíte. Je rozdíl si koupit gumové žabky k vodě, které jsou na pohled laciné, když víte, že je klidně po létě vyhodíte. Ale pokud jde o boty, které by měly být funkční, rozšoupněte se. A stejně jako u všeho: přestaňte se, proboha, cpát do menších velikostí střevíčků!

Foto: sxc.hu
Foto: sxc.hu

Nejdůležitější jsou ale zimní boty, hlavně kozačky. Ty musí perfektně sedět, nesmí vám v nich být zima, proto by opravdu měly být z kvalitních materiálů. Je sice hezké, že si pořídíte za 500 botičky, ale ve chvíli, kdy teplota klesne k nule, upadnou vám prsty zimou.

3) Džíny

Džíny jsou v dnešním době holt základem velké části našich outfitů. Investujte do jedněch opravdových (ne těch strečových napodobenin), které budou kvalitní, ten rozdíl poznáte! Vydrží vám roky, a pokud si vyberete správnou barvu, střih (a opět velikost), můžete je použít pro každou příležitost. Tmavé džíny jsou mnohdy přijatelné i do kanceláře, pokud jsou vhodně doplněny například sakem, společenským topem a lodičkami.

Džíny by měly sedět hlavně v přední části.
Džíny by měly sedět hlavně v přední části.

4) Kožená kabelka

Sama vlastním spousty kabelek, část z nich jsou levné, látkové letní úlety, které vyžadují spoustu dalších činitelů, aby vynikly. Vím, že je nosím jen v létě, vím, že je mám na chvíli. A vím, že v nich nepotřebuju skladovat půl bytu. Ale taky vím, že potřebuju alespoň jednu pevnou, kvalitní kabelku, která se bude hodit ke všemu. A protože vím, že jí budu tím pádem nosit nejčastěji a bude obsahovat všechno od klíču po notebook nebo menší nákup,  chci, aby něco vydržela. To dokáže jen kvalitní kožená kabelka. Kabelka, kterou můžu vzít do školy, do kanceláře, na koncert, do nějakého menšího divadla, a nikdy nebude vypadat nevhodně.

5) Formální oblečení

Některá žena si na sebe sukni nevezme ani kdyby ji nutili, jiná slečna by zase v životě nešla do společnosti v kalhotech. Je to jen na vás, ale v životě vás čeká hodně situací, kdy budete potřebovat něco víc než kecky a tričko s ,,cool" nápisem. Proto investujte do společenských kalhot a hezké blůzy nebo košile, do univerzálních šatů nebo stejně univerzální sukně. Ať už půjdete na státnice, na pohovor, na konferenci nebo jen na zkoušku, bude se vám to hodit. A bude se vám to hodit ještě spoustu dalších let. Investujte také do dobře padnoucího saka.

A co jsou univerzální šaty? Nejvíc využijete klasické malé černé. Musí být jednoduché, dobře střižené, délka maximálně dlaň nad kolena, kratší jsou nepřípustné. Raději široká ramínka. Takové jednoduché šaty můžete nakombinovat se sáčkem, svetrem nebo jen divokými šperky a máte sto modelů. Jak na formální oblečení se dozvíte v následujícím videu.

Společenské kalhoty nejsou černé džíny! Jsou to kalhoty s vyšším pasem, nikoho v divadle nezajímají vaše tanga. Černou nic nezkazíte, stejně jako ostatními neutrálními barvami jako je šedá, tmavě modrá nebo hnědá. U blůzek se vyhněte ohromným výstřihům a dejte pozor, aby vám přes prsa seděly dobře a ,,netahaly".

Využijte toho, že už pravděpodobně do výšky neporostete, že už se vám nejspíš nezvětší noha a že už víte, co chcete. Tohle není rozmazlování ani marnotratnost. Stejně tak, jako si nekoupíte prošlé mléko nebo tisíckrát recyklovaný toaletní papír, měly byste i v oblasti módy trvat na kvalitě. A na léto si kupte tričko za stovku, aspoň vám nebude líto, až si ho umastíte u táboráku nebo pobryndáte zmrzlinou.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma