Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

10 důvodů, proč jet na dovolenou s kamarádkou

10 důvodů, proč jet na dovolenou s kamarádkou
Dovolená s kamarádkou | zdroj: ThinkStock

Už máte představu, s kým budete trávit letní dovolenou? Pokud ne, nabízíme vám důvody, proč si za svého dovolenkového parťáka zvolit kamarádku.

Konec června je období, kdy by měly plány a přípravy na dovolenou vrcholit. Ještě nemáte jasno, zda ji budete trávit a) s partnerem, b) s kamarádkou nebo za c) rovnou s celou partou lidí? Nevadí, s trochou nadsázky vám nabízíme důvody, proč volit možnost za b).

S kamarádkou si užijete pořádnou dámskou jízdu.
S kamarádkou si užijete pořádnou dámskou jízdu.

1. Balím, balíš, balíme...a je to zábava!

Výhoda dámské jízdy se projeví už ve fázi balení a shánění té správné letní garderoby a kosmetiky. Můžete hodiny nadšeně probírat, které kusy oblečení budou povýšeny možností doprovázet vás na letních cestách nebo kterou speciální kosmetiku na slunění si pořídit. V neposlední řadě můžete společně podnikat nákupní honby za novou letní výbavou a vše náležitě konzultovat. 

2. Nerušené opalování

Je-li vaše kamarádka ze stejného těsta jako vy, nebude vás pravděpodobně už po hodině strávené na pláži otravovat, že to sluníčko moc peče a že už ji to nebaví.

3. Courání po krámcích a nákupy

Za teplých letních večerů se s vámi bude ráda procházet přímořskou promenádou a navštěvovat malé obchůdky s nejrůznějšími tretkami. Vždy na vás ochotně počká, než vylezete z převlékací kabinky a předvedete se jí v uloveném kousku. A pozor – ochota a dobrá nálada se nebude přímo úměrně snižovat s počtem zkoušených věcí. 

4. Cvak! Jednou, dvakrát...podesáté

Při pořizování dovolenkových fotek vás bude neméně trpělivě fotit, a to i několikrát, protože jednoduše chápe, že z dvaceti pořízených fotek jsou použitelné tak dvě tři. 

Máte-li více spřízněných duší, neváhejte a naplánujte si například společnou dovolenou u moře.
Máte-li více spřízněných duší, neváhejte a naplánujte si například společnou dovolenou u moře.

5. Ošizené beauty rituály

Kamarádka bude mít pochopení pro vaše línější dny, kdy zrovna nebudete mít náladu přepečlivě se šlechtit. Zvládne i vaše mastné vlasy nebo nenamalovaný obličej. 

6. Letní flirt

Správná parťačka pro prázdninový pobyt na vás nebude vrhat vražedné pohledy za nevinný oční flirt se snědým plavčíkem či lehce jiskřivou konverzaci s hotelovým recepčním.

7. Žádné úmorné výpravy

Vaše kamarádka pravděpodobně nebude pociťovat neustálou touhu podnikat „průzkumy okolí“a zlézat kdejaký kopec, co máte na dohled. 

8. Falešná dieta

Nemusíte předstírat, že vás zasytila více než skromná porce zeleninového salátu, abyste neztratila image ženy dbající na štíhlou linii. Vždyť ty dezerty vypadají tak lákavě!

S kamarádkou si nemusíte odpírat ani dvojnásobné porce zmrzliny.
S kamarádkou si nemusíte odpírat ani dvojnásobné porce zmrzliny.

9. Terasa, víno a dámský pokec

S nikým jiným se vám nebude tak dobře klevetit do noci u láhve červeného vína na terase s výhledem na moře.

10. Božský klid

S kamarádkou si můžete celé odpoledne u bazénu nerušeně číst, aniž by po vás pravidelně něco chtěla nebo vyžadovala vaši pozornost.

AUTOR: Kristýna Hliňáková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma