Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

VV možná odejdou ze sálu při hlasování o nedůvěře. Vláda přežije

VV možná odejdou ze sálu při hlasování o nedůvěře. Vláda přežije
zdroj: tisková zpráva

Odvolaný Libor Michálek je ideálním kandidátem na šéfa resortu ŽP. Tvrdí to alespoň organizace Věcí Veřejných v Královéhradeckém kraji. VV ještě nejsou rozhodnuty jak se zachovají při hlasování o nedůvěře vládě, ale možná umožní přežití kabinetu, když při hlasování opustí sál.

John by měl podle části VV důsledně trvat na rehabilitaci Michálkovy osoby. Královéhradečtí Véčkaři vydávají toto prohlášení jen pár hodin před jednáním koaliční K9, kde se zřejmě špičky trojkoalice dohodnou na tom, jak ze zapeklité situace ven.

Zdaleka nejkomplikovanější je pak tato situace právě pro VV. Ve vládě Petra Nečase se před svými voliči od počátku prezentují jako jazýček na vahách, který nebude tolerovat jakékoliv náznaky korupčního jednání v kabinetu.

Na redaktory HN prý tlačili Drobilovi i Langerovi lidé

V obzvláště delikátní situaci je pak lídr VV Radek John. Podle Hospodářských novin byli jejich reportéři o víkendu pod tlakem lidí z okolí Pavla Drobila i exministra vnitra Ivana Langera. Ti měli novináře přesvědčovat, že skandálem není snaha Drobila zamést celou kauzu pod koberec, ale chování Věcí Veřejných. Ani to nepřispívá k uklidnění napětí uvnitř koalice.

Celý článek na ParlamentniListy.cz