Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Vodáci proplují centrem Prahy. Sejdeme se na mistrovství v Troji, hlásají

Vodáci proplují centrem Prahy. Sejdeme se na mistrovství v Troji, hlásají
Vavřinec Hradilek | zdroj: Profimedia

To, že v Praze za pár dní startuje mistrovství světa ve vodním slalomu (11-15.9), je již známý fakt. Ale o tom, že si lidé mohou zkusit pádlování po Vltavě v doprovodu hvězd, jako je například Vavřinec Hradilek, mnoho lidí zatím neví.

Letos se jako předprogram světového šampionátu opět pořádá Pádlojízda -  pádlování po hladké vodě Vltavy přes historické centrum města, které má za cíl propagaci vodního slalomu a blízkého mistrovství v Troji. Jde o mimořádnou možnost proplout si na kánoi, kajaku, nebo člunu místa, do kterých se během roku nedostanete, či projít si s lodí na rameni lokality, kam by vás to normálně vůbec netáhlo.

Tak jako i loni před světovým pohárem, vyrazí i letos na exhibiční jízdu z loděnice v Troji kolem stovky nadšenců , ale i profesionálních vodáků.  Účast na Pádlojízdě centrem Prahy potvrdili nejlepší závodníci z Austrálie, Itálie, Španělska, USA, Slovinska a dalších států.

Start akce, která je známá i pod názvem Řeka pro všechny, je naplánován na středu 4. září. Vyjíždět se bude v 17:00 z loděnice v Troji směrem na městské centrum. V 18:00 překonají vodáci Štvanický jez pomocí zdymadla. Pokračovat pak budou kolem pravého břehu Vltavy až ke Karlovu mostu. Jízda bude pokračovat až na Rašínovo nábřeží, kde se bude organizovat transport lodí zpět do loděnice, kde začne malá after party (zařízeno bude drobné občerstvení a pivo).

Celá jízda zabere zhruba dvě hodiny lehkého pádlování. Povinným doplňkem je plovací vesta.  Pro ty, kteří nemají vlastní loď, je zde možnost si ji půjčit pomocí vyplnění formuláře.

Vodáci se také seskupují přes sociální sítě, kde je zveřejněn i detailní program akce ZDE.

Přijďte si ve středu 4. září projet centrum Prahy na lodi, člunu či paddle boardu!!!

Zdroje:
http://slalomtroja.cz/

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma