Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

V sobotu vybojoval dvě zlata, v neděli už Jiří Prskavec odklízel bahno v Troji

V sobotu vybojoval dvě zlata, v neděli už Jiří Prskavec odklízel bahno v Troji
Jiří Prskavec | zdroj: http://slalomtroja.cz/

První den individuálních závodů Mistrovství Evropy ve vodním slalomu přinesl obrovský úspěch pro český vodní slalom. Jednadvacetiletý kajakář Jiří Prskavec zaskočil všechny soupeře a stal se v Krakově individuálním mistrem Evropy. K titulu přidal i další zlato z hlídek společně s Vavřincem Hradilkem a Vítem Přindišem. O den později už vzal do rukou lopatu a pomáhal odstraňovat bahno ze zatopeného areálu v Praze Troji spolu s ostatními dobrovolníky.

„Hned po vyhlášení výsledků hlídek jsem musel absolvovat dopingovou kontrolu a pak jsme s Vávrou a Víťou nasedli do auta směr Praha,“ popisuje svůj návrat domů dvojnásobný mistr Evropy z Krakova Jiří Prskavec mladší. Oslavu medailí si udělali po svém. „Domů jsme dorazili z Polska kolem 3 hodiny ráno a byli jsme nesmírně unavení – z dlouhého cestování i z následné oslavy v autě. Musela si mě vyzvednout mamka,“ prozradil detaily své medailové oslavy s Vavřincem Hradilkem a Vítkem Přindišem.

Slalomář, který poprvé šokoval kanoistický svět před dvěma lety, kdy ještě jako junior vybojoval na seniorském mistrovství Evropy ve španělském Seu bronz a přidal titul mistra světa do třiadvaceti let loni ve Spojených státech, neváhal a hned ráno po návratu z Krakova vyrazil do Troje.

„Vstal jsem už kolem deváté hodiny a s mamkou jsme se na kolech vydali do Troje pomoct s úklidem po záplavách. Z Prahy jsem odjížděl minulou sobotu, když ještě situace nebyla tak vážná. Pak jsem už záplavy sledoval celou dobu na ČT24 z Polska a bylo to velice smutné. Chtěl jsem proto v loděnici pomoct, pokud můžu,“ překvapil tak závodník USK Praha, který už v pondělí odjíždí na přípravný kemp do Liptovského Mikuláše, odkud se po víkendovém Českém poháru přesune na Světový pohár do Cardiffu.

„Přivítání v Troji bylo perfektní, všichni mi gratulovali. Už po závodě jsem dostával stovky zpráv na telefon. Lidi v Troji velice obdivuju, je krásné vidět, jak kvůli povodni všichni spojili síly a pomáhají s úklidem.“ Kromě jiných dobrovolníků se do práce zapojil i děkan FTVS UK Vladimír Süss. Na obhlídku škod dojelo vedení FTVS UK i ministr průmyslu.

„Dnes jsem pomáhal odklízet bahno, nakládali jsme ho na kolečka. Všude je ještě hrozně vlhko a mokro, takže práce byla náročná. Je ale vidět, jak všichni makají na tom, aby se Mistrovství světa mohlo odehrát, a bojují za to,“ vyjádřil podporu už jistý člen českého týmu pro zářijový šampionát.

Zdroje:
Redakce, http://slalomtroja.cz/

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma