Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

V 29. kole může Liberec slavit titul a Bohemians 1905 sestoupit

V 29. kole může Liberec slavit titul a Bohemians 1905 sestoupit
V Liberci na stadionu U Nisy se v sobotu 25. února 2012 odehrálo 18. kolo fotbalové Gambrinus ligy mezi celky FC Slovan Liberec a 1. FK Příbram. Na snímku radost Liberce, vlevo Jiří Štajner a vpravo Lukáš Vácha. PETR ZBRANEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Středeční předposlední 29. kolo první fotbalové ligy může určit nového mistra i druhého sestupujícího, který doprovodí do druhé nejvyšší soutěže Viktorii Žižkov. Vedoucí Liberec může slavit v případě, že ve svém duelu získá více bodů než jeho pronásledovatelé Sparta a Plzeň. Bohemians 1905 by poslala do druhé ligy porážka s Teplicemi, pokud by zároveň Ostrava zdolala pražskou Slavii.

Liberec v uplynulém kole klopýtl a se Slováckem doma jen remizoval bez branek, přesto má situaci v čele tabulky dál ve svých rukou. Před druhou Spartou vede o dva a před třetí Plzní o tři. Pokud Slovan ve zbylých dvou kolech získá aspoň čtyři body, o prvenství bez ohledu na další výsledky nepřijde. V případě bodové rovnosti se Spartou má tým zpod Ještědu o gól lepší vzájemnou bilanci. Radovat z titulu se Liberec může už ve středu, když v Jablonci uhraje více bodů než Sparta na hřišti Dukly Praha a Plzeň s Příbramí. Slovan by tak slavil v případě, že v severočeském derby zvítězí a Sparta s Plzní nezískají více než bod, nebo pokud by na hřišti Baumitu remizoval a oba jeho soupeři prohráli. Všechny další varianty ponechají otázku nového mistra otevřenou až do posledního kola. V něm může jít v utkání mezi Libercem a Plzní o přímý souboj o titul, Sparta v závěrečném ligovém dějství hostí už zachráněné České Budějovice. Víkendová výhra Ostravy v Příbrami definitivně poslala do druhé ligy Žižkov a ve středu může Viktorii doprovodit o soutěž níž další pražský celek Bohemians 1905. Pokud vršovický tým podlehne doma Teplicím a Baník porazí Slavii, spadnou "klokani" do druhé ligy. Když Ostrava zvítězí, Bohemians by prakticky odsoudila k sestupu i remíza. Vršovičtí by ztráceli na Baník před závěrečným kolem tři body, a protože mají se Slezany vyrovnanou vzájemnou bilanci, rozhodovalo by při rovnosti bodů celkové skóre. To nyní mají Pražané o 12 gólů horší a je nereálné, že by takovou ztrátu v posledním utkání dohnali. Definitivně zachráněná ještě není Olomouc, která má před sestupovými příčkami pětibodový náskok. K jistotě udržení schází Sigmě jeden bod.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma