Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Úžasný obrat! Šafářová utekla z pěti mečbolů

Úžasný obrat! Šafářová utekla z pěti mečbolů
Lucie byla krůček od porážky, nakonec však úlohu favoritky splnila | zdroj: Profimedia

České tenistky vedou po první dvouhře semifinále Fed Cupu proti Francii 1:0. O první bod se v ostravské ČEZ Aréně zasloužila Lucie Šafářová, která porazila Caroline Garciaovou 4:6, 7:6 a 6:1.

Lepší servis i return, to byly faktory, které rozhodly o tom, že první set zvládla lépe Francouzka. Šafářová proti jejímu podání nedokázala najít recept a když se v devátém gamu za stavu 4:4 přece jen dostala k brejkbolu, Garciaová si pomohla esem a celou hru následně dovedla do vítězného konce. Prohrané podání české tenistky v další hře pak znamenalo zisk první sady pro Francii.

Druhý set měl prakticky stejný průběh s tím rozdílem, že Šafářové začalo mnohem lépe fungovat první podání. Přesto při svém servisu přežila klinickou smrt, když za stavu 4:5 odvracela pět (!) mečbolů. Set nakonec dospěl až do tie breaku, kde byla Lucie jednoznačně lepší a vyhrála jej 7:1.

V rozhodující sadě vypadla Francouzka úplně z role, naopak Šafářová  - až na ojedinělé momenty - na kurtu dominovala. Důkazem bylo například eso z druhého podání, kterým šla do vedení 5:0. Garciaová sice čistou hrou odvrátila potupného kanára, ale Lucka si už výhru nenechala utéct.

Zdroje:
Vlastní, TV

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma