Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 8°C Skoro zataženo

Týmový výkon přinesl své ovoce

Týmový výkon přinesl své ovoce
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Jaká to změna. Místo pár individualit dnes české mužstvo nastoupilo na hřiště jako Tým. Komunikace, bojovnost a skvělý výkon Tomáše Hanuse v české svatyni přinesl jak strhující výkon, tak i ovoce v podobě výborného výsledku s účastníkem minulé olympiády.

Úterní dopoledne. Češi nastupují proti Číně o naději získat první místo ve skupině. Trenéři českého národního týmu provedli několik změn po nepovedeném utkání s Rakouskem. V brance dostal šanci T. Hanus a na tribuně zůstal zraněný mladík Vohnický.

Zraněný Procházka

Naši hráči uzpůsobili soupeři i taktiku. Číňané zahrozili jako první. Hanus však byl připraven a dobře vybíhá. Z následné akce však v páté minutě vybojuje náš soupeř trestný roh. Jako severní vítr vybíhá dnes s kapitánskou páskou hrající Vudmaska a střelu blokuje. Ten samý Vudmaska, který si zapomněl na hotelu ráno dres a management týmu mu ho dopravil až dvě minuty před startem dnešního klání.

V 17. minutě si Číňané tvoří závar, nejdříve střílí You a poté je nařízen trestný roh. Devět minut před koncem poločasu si asiaté šikovně vybojovali další trestný roh, který po nádherné teči také proměnili - 0:1.

Druhé dějství se odvíjí v podobném duchu jako to první. Číňané nejsou výrazně lepší, ale v naší čtvrtině jsou velmi nebezpeční. Český tým podniká další z brejků, který ukončuje čínský faul na Babického a naši mají k dispozici první trestný roh v utkání. Procházka krásnou střelou trefuje, ale je zasažen vybíhajícím hráčem tak nešťastně, že se dvě minuty nemůže zvednout ze hřiště - 1:1.

Vydřená remíza

Zajímavé zjištění nám nabízí poslední hvizd rozhodčích. Číňané radostně poskakují a radují se z vydřené remízy s českým týmem. V dnešním utkání jsme viděli těžko uvěřitelný obrat ve hře našeho týmu. Na zeleném pažitu totiž nehrála skupinka individualistů, ale jeden tým.

Pověstná třešinka na dortu v podobě gólu z dohrávaného rohu sice nepřišla, ale jako první tým na turnaji jsme dokázali s plné síle nastoupivší Čínou sehrát vyrovnané utkání a sebrat jim dva body. Týmový výkon je velkým příslibem do dalších bojů jak na tomto turnaji, tak i na nadcházejícím ME.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,540 23,720
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma