Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Třetinu Slavie vlastní exministr dopravy Řebíček

Třetinu Slavie vlastní exministr dopravy Řebíček
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Do fotbalové Slavie vstoupil kromě společnosti Natland Group bývalý ministr dopravy Aleš Řebíček (ODS). Serveru Česká pozice.cz potvrdil, že v klubu drží 33 procent akcií.

Řebíček o svém angažmá ve Slavii jednal celý minulý týden. Kromě něho vlastní 50,8 procenta akcií Natland a zbývajících 16 procent drží bývalý majitel sešívaných ENIC.

Slavia zachráněna

Prognóza České pozice z konce dubna se naplňuje a fotbalová Slavia bude zachráněna. Vršovický klub uspěl s odvoláním proti neudělení profesionální licence pro příští ročník první ligy. Licenční tribunál ČMFS v čele s předsedou svazu Ivanem Haškem dnes sešívaným licenci dodatečně udělil. Slavia tak bude moci i v další sezoně hrát nejvyšší soutěž, informuje Česká pozice.

Dluh vyrovnaný

Společnost Natland Group vyřešila dramatickou situaci klubu. Ta na konci minulého týdne vyrovnala její dluhy ve výši asi 15 milionů korun vůči hráčům, realizačnímu týmu a zaměstnancům klubu k poslednímu dni předešlého roku, uhradila také nedoplatky klubu vůči státu a prý předložila i vlastnickou strukturu Slavie a její finanční zajištění pro příští sezonu.

Z vlastních prostředků

Otázkou ale zůstává, jak dopadne řešení více než stomilionového dluhu vůči společnosti ENIC. Ta je přesvědčena, že o svůj podíl v klubu nikdy nepřišla. Natland momentálně jedná za silného finančního investora. „Natland Group kupuje Slavii pro sebe a z vlastních prostředků,“ uvedl pro Českou pozici mluvčí firmy Rostislav Starý.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma