Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Trenér Rada převezme Slavii, Teplice ho uvolnily

Trenér Rada převezme Slavii, Teplice ho uvolnily
V Synot Tip aréně v Praze se 23. května 2012 konala tisková konference na které byl představen nový trenér SK Slavia Praha Petr Rada (na snímku). MIKULÁŠ KŘEPELKA / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisty pražské Slavie povede od nové sezony bývalý trenér české reprezentace Petr Rada, který opouští Teplice. Vedení severočeského klubu jeho odchod potvrdilo, na oplátku prý dostane nespecifikovanou finanční kompenzaci. Třiapadesátiletý kouč na slávistické lavičce vystřídá Martina Poustku. V pražském celku dnes podepsal dvouletou smlouvu, řekla ČTK tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

"Na úterním setkání mezi nejvyššími představiteli Slavie a Teplic došlo k finální dohodě ohledně uvolnění Petra Rady do jeho nového angažmá. Celkové složení realizačního týmu bude předmětem dalšího jednání mezi novým trenérem a sportovním úsekem Slavie," uvedla na klubovém webu Nouzáková. Teplice dohodu potvrdily v krátkém komuniké. "FK Teplice se na základě finanční kompenzace dohodl s klubem SK Slavia Praha na uvolnění trenéra Petra Rady k 1. červnu," uvedl klubový web Teplic. Po telefonu se s ohledem na časovou zaneprázdněnost nikdo z teplického vedení vyjadřovat nechtěl. O tom, že Rada půjde do Slavie, se spekulovalo už od začátku května. Impulzivní trenér měl v Teplicích kontrakt do konce uplynulé sezony, severočeský klub ale využil opci, a Rada tak byl na Stínadlech ještě na příští sezonu pod smlouvou. Třiapadesátiletý trenér musel čekat, zda ho Teplice pustí. Majitel Slavie Aleš Řebíček nakonec vyjednal se Severočechy dohodu a získal Radu do Edenu. "Trénovat Slavii je pro mě pochopitelně velká výzva a také velká čest. Jsem rád, že se kluby mezi sebou dohodly a já mohu začít svoji novou trenérskou misi v prostředí, kde jsem již dříve působil," uvedl Rada. O podobě kompletního realizačního týmu ještě není rozhodnuto, podle všeho by ale měl asistenta dělat Poustka. První trénink v novém působišti by měl Rada vést 18. června. Rada se vrací do Slavie po dvanácti letech. V Edenu dělal asistenta, posledních pět zápasů sezony 1997/98 dokončil jako hlavní trenér. V sezoně 2000/01 poprvé odešel do Teplic, kam se ještě dvakrát vrátil, naposledy před rokem. Trénoval také Jablonec, Liberec a tehdy druholigovou Plzeň. Celkem Rada v nejvyšší soutěži odkoučoval 210 zápasů s kladnou bilancí 87 výher, 58 remíz a 65 porážek. Dlouho dělal také asistenta reprezentace a v letech 2008 a 2009 byl hlavním trenérem národního týmu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma