Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Tiger Woods poslal jasný vzkaz a stal se hráčem měsíce

Tiger Woods poslal jasný vzkaz a stal se hráčem měsíce
Tiger Woods | zdroj: Profimedia

Kdo se stane hvězdou měsíce ledna? Nebylo to jednoduché rozhodování. Dát přednost premiérovým vítězům na PGA či European Tour Russellovi Henleymu, nebo Chrisu Woodovi? Nebo vsadit na osvědčenou značku Tigera Woodse? Volba padla na vítěze čtrnácti majorů, který už poosmé v kariéře dokázal triumfovat v Torrey Pines.

Hvězdou ledna se stal i proto, že o týden dřív musel strávit hořkou pilulku, když neprošel v Abu Dhabi cutem až poté, co dodatečně dostal dvě trestné rány a propadl se mimo postupová místa. Rychle se oklepal a po přesunu do zámoří si na turnaji Farmers Insurance Open připsal už svůj 75. titul na PGA Tour.

O Torrey Pines a Woodsovi by klidně mohlo platit lehce upravené sousloví známé z jisté české „kerkonošské“ pohádky: tady je Woodsovo. Sedmatřicetiletý Američan tady totiž vyhrál už poosmé – sedmkrát turnaj PGA Tour a jednou major, US Open v roce 2008.

Ve velkém stylu

Tohle vítězství navíc může být příslibem příštích událostí. Woods v předchozí šesti sezonách, kdy zvítězil na Farmers, pak pokaždé přidal i další turnajové tituly. A nikdy méně než čtyři. V pěti případech vyhrál minimálně i jeden major.

„Myslím, že tím vítězstvím poslal vzkaz. Že tu je a že se s ním musí počítat,“ konstatoval po jeho vítězství Hunter Mahan. „Nevím, jestli by ho někdo byl schopen porazit. Je definitivně zpět,“ přidal svůj pohled Nick Watney.

Tiger skutečně odehrál turnaj prodloužený kvůli mlze o jeden den ve velkém stylu. Nic na tom nemění fakt, že na závěrečných jamkách chyboval. To ale šlo na vrub neskutečně pomalé hry, na kterou si ostatně Woods stěžoval. „Měl jsem problémy zůstat trpělivý a udržet koncentraci, proto jsem udělal pár chyb,“ přiznal.

„Hrál jsem dobře celý týden, i proto má tohle vítězství ještě větší hodnotu. Prostě jsem cítil, že můžu vyhrát a vím, že to můžu zopakovat. I proto se těším na další pokračování sezony,“ prohlásil Woods. A že to myslí vážně, potvrdil i jeho caddie Joe LaCava. „Zase chce být vůdcem smečky. Ale kdo by to nechtěl,“ konstatoval.

Eldrick Tont Tiger Woods

Věk: 37 let
Narozen: 30. Prosince 1975 v Cypress
Národnost: Spojené státy americké
Výška a váha: 185 cm a 84 kg
Profesionál od roku: 1996
Počet profesionálních titulů: 102 (75 na PGA Tour, 8 na European Tour, 19 ostatní)
Největší úspěch: 14 major titulů, 623 týdnů světový hráč č. 1.
Ve světovém žebříčku: 2. Místo
Hlavní značka: Nike
Stav: rozvedený
Oficiální webové stránky: http://web.tigerwoods.com/index

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma