Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Štěpánek prohrál s Nadalem, Berdych vypadl s 101. tenistou světa Dimitrovem

Štěpánek prohrál s Nadalem, Berdych vypadl s 101. tenistou světa Dimitrovem
Image: 0116661372, License: Rights managed, Tomas Berdych of the Czech Republic eyes the ball to serve before winning over France's opponent Gael Monfils during the Open Sud de France World tour ATP final tennis match, on February 05, 2012 in Montpellier, southern, France. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT, Place: FRANCE, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: tisková zpráva

Tenista Radek Štěpánek vypadl na turnaji série Masters v Miami ve třetím kole. Český hráč podlehl druhému nasazenému Rafaelu Nadalovi ze Španělska dvakrát 2:6 za necelou hodinu a půl hry. Nedařilo se ani Tomáši Berdychovi - sedmý nasazený Čech prohrál po setech 3:6, 6:2 a 4:6 se 101. hráčem žebříčku Grigorem Dimitrovem z Bulharska, jenž poprvé v kariéře porazil hráče elitní desítky.

Štěpánek prohrál s Nadalem i šestý vzájemný duel v kariéře. V Miami nevyužil ani jeden ze dvou brejkbolů a sám si v každé sadě dvakrát ztratil podání. Šestadvacetiletý Berdych tak v Miami neobhájí body za loňskou čtvrtfinálovou účast. Jeho o šest let mladší soupeř mu dělal potíže svou schopností vrátit zdánlivě ztracené míče a především v závěru zápasu ho podržel servis. Rozhodující moment více než dvouhodinového zápasu přišel v devátém gamu třetí sady, v níž Berdych podruhé v utkání neudržel servis. Při následném podání Dimitrova ještě odvrátil mečbol, ale obrat se mu už nezdařil. S Dimitrovem, jenž byl dříve kvůli svému talentu a jednoručnému bekhendu s nadsázkou označován za "nového Federera", tak prohrál i druhý zápas v životě. Ve stejné fázi turnaje jako Berdych skončil také Lukáš Rosol, kterého v třetím kole porazil 6:4 a 6:2 šestnáctý nasazený Kei Nišikori z Japonska. O překvapení se postaral Florian Mayer. Němec vyřadil domácího favorita a finalistu z Indian Wells Johna Isnera, kterého zdolal po setech 6:4 a 6:2. Bez problémů postoupila ve dvouhře žen světová jednička Victoria Azarenková. Běloruska zničila britskou hráčku Heather Watsonovou 6:0 a 6:2. Vítězka Australian Open si tak letos na konto připsala pětadvacáté vítězné utkání v řadě.  

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma