Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Srbové přijedou na Davis Cup bez Djokoviče, Češi jsou v plné síle

Srbové přijedou na Davis Cup bez Djokoviče, Češi jsou v plné síle
MONTREAL (CANADA), 12/08/2011.- Serbian tennis player Novak Djokovic returns a ball to French Gael Monfils during their Rogers Tennis Cup macth played in Montreal Canada on 13 August 2011. MEDIAFAX / EFE | zdroj: tisková zpráva

Srbští tenisté přijedou na čtvrtfinálové utkání Davisova poháru do Prahy bez světové jedničky Novaka Djokoviče. V nominaci pro zápas, jenž se bude hrát 6. až 8. dubna na antuce v O2 areně, jsou Janko Tipsarevič, Viktor Troicki, Dušan Lajovič a deblista Nenad Zimonjič.

Češi budou hrát stejně jako v prvním kole proti Itálii ve složení Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a specialista na čtyřhru František Čermák. Obě nominace zveřejnil oficiální web Davis Cupu. Suverén minulé sezony Djokovič vynechal únorové první kolo proti Švédsku, a i když účast v dalším zápase oficiálně nepřislíbil, očekávalo se, že do Prahy přijede. I kvůli pravděpodobnému startu vítěze čtyř z posledních pěti grandslamů přesunuli organizátoři utkání z tradiční Ostravy do české metropole. Pražská O2 arena má na zápas kapacitu 13.500 míst a pořadatelé už před necelými dvěma týdny oznámili, že je prakticky vyprodaná. Češi budou chtít Srbsku oplatit porážku z bělehradského semifinále z roku 2010. Tým kapitána Jaroslava Navrátila tehdy vedl 2:1 po čtyřhře, ale v závěrečných dvouhrách uhrál jediný set. O dva body Srbska v zápase se tehdy postaral Tipsarevič, jeden získal Djokovič. Svěřenci kapitána Bogdana Obradoviče poté ve finále zdolali Francii a poprvé v historii získali "salátovou mísu".

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma