Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Sparta vyhrála, Slavia remizovala, Brno sestupuje

Sparta vyhrála, Slavia remizovala, Brno sestupuje
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Sparťanští fotbalisté sice vyhráli v předposledním ligovém kole na půdě sestupujícího Ústím nad Labem 3:1, ale stejně přišli o šanci na obhajobu mistrovského titulu. Plzeň v souběžně hraném zápase zdolala stejným výsledkem Ostravu a odsoudila Letenské ke druhému místu.

Sparta už tak hraje pouze o prvenství v tabulce střelců, na jejíž čelo se dnes dvěma góly dotáhl Pekhart.  Sparta má na severozápadě Čech hodně příznivců a pokaždé, když hraje v Teplicích, má jich za zády tisíce.

Sparta už netáhne?

Jenže na zápas se sestupujícím Ústím jich dorazilo jen pár set. A podobné to bylo i s hrou týmu, přinejmenším v úvodu, neboť Letenští se od začátku jen obtížně dostávali do tempa. Pak už hrálo Ústí, které se dostalo do vedení.

Za pár desítek sekund přiletěl na malé vápno hostů dlouhý aut Dvořáka a a Jindráček z první trefil přesně: míč se od vnitřní strany tyče dokutálel až do branky. Přestože Ostrava v téže době vedla v Plzni, sparťanská obrana dělala všechno proto, aby šanci na boj o titul nevyužila, vždyť vzápetí pustila v rychlém sledu do šancí i Veverku a Jindráčka, jenže oba vychytal Blažek.

Spartě trvalo ještě čtvrt hodiny, než začala dostávat Ústí alespoň trochu pod tlak. Pomohlo až střídání, při němž pustil nevýrazný Kerič na hřiště Kweukeho, který rychlostí a silou vysoko převyšoval ústecké beky. A v 37. minutě přišlo vyrovnání. Podaný oklamal ofsajdovou past a jeho tečovaný centr trkl hlavou do sítě Pekhart.

Ústí  přestalo stíhat

Po poločase už to byl docela jiný zápas. Ústí přestalo stíhat v soubojích a před Vorlem bylo najednou pořádně horko. V 47. minutě pláchl Kweuke a i když ústecký brankář míč vyrazil, podaný měl ještě dost prostoru k dorážce, ovšem pouze do tyče. Další Kweukeho sprint z pravé strany už byl úspěšnější, pomalý stoper Džuban ho vůbec nestíhal tvrdá střela zapadla do sítě.

Brzy nato Kweuke rozjel další akci, která Ústí dorazila - Podaný po jeho přistrčení našel na malém vápně přesně Pekharta, kterému stačilo míč přizvednout pod břevno. Byl to pro něj už 17. gól v sezoně, díky němuž se v tabulce střelců dotáhl na jabloneckého Lafatu.

Ústečané zápas nevzdali a snažili se až do konce tvořit a Spartu tlačili, ale mnoho šancí si nevytvořili. A když se do ní dostali, dopadlo to jako v 85. minutě - Džubanovu hlavičku z malého vápna vytáhl od tyče parádním zákrokem Blažek.

Další  výsledky

FC Viktoria Plzeň - FC Baník Ostrava 3:1 (2:1)

Branky: 25. Jiráček, 31. Bakoš, 64. Horváth - 5. Lukeš. Rozhodčí: Zelinka - Lakomý, Marek. ŽK: Marek, Greguš (oba Ostrava). Diváci: 7100 (vyprodáno).

Sestavy:

Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela (78. Ďuriš), Kolář (86. Fillo), Rezek - Bakoš (90. Brezinský). Trenér: Vrba.

Ostrava: Pietrzkiewicz - Marek, Frydrych, Bolf, Zejdler - Hušbauer, Greguš (46. Frejlach) - Šenkeřík, Lukeš, Šmejkal (66. Christu) - Ferenčík. Trenér: Marko.

Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 1:0 (0:0)

Branka: 74. Hudson. Rozhodčí: K. Hrubeš - Mencl, T. Kovařík. ŽK: Bakala, Stráský - Vepřek, Škerle. Diváci: 2314.

Sestavy:

České Budějovice: Křížek - Nitrianský, Lengyel (66. Horejš), Simič, Vulin (63. Petráň) - Hudson, Bakala, Otepka (90. Dvořák), Pecka - Stráský, Ondrášek. Trenér: Šilhavý.

Olomouc: Blaha - Janotka, Škerle, Kučera (78. Koutný), Vepřek - Bajer, Rossi, Pospíšil (68. Doležal) - Navrátil (77. Tomeček), Šultes, Petr. Trenér: Psotka.

1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)

Branka: 53. Wágner. Rozhodčí: L. Kovařík - Zlámal, Lhoták. ŽK: Wágner, Huňa, Nohýnek (všichni Příbram).

Sestavy:

Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Divíšek - Klesa, Tarczal, P. Pilík (66. Videgla), Pleško - Koukal (90. Papšys) - Wágner (79. Huňa). Trenér: Kopač.

Brno: Bureš - Pašek, Pernica, Migliorini, Husár - Rabušic, Rýdel, Borek (78. Simerský), Kalabiška - Došek, Šamánek (59. Valenta). Trenér: Wagner.

Baumit Jablonec - Slavia Praha 2:2 (2:1)

Branky: 26. Piták, 45. Třešňák - 19. Koreš, 61. Kaufman. Rozhodčí: Ochotnický - Jiřík, Pilný. ŽK: Piták - Černý. Diváci: 3722.

Sestavy:

Jablonec: Valeš - Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský - Vošahlík (10. Třešňák, 71. Michálek), Loučka, Kovařík - Piták, M. Jarolím (84. Drsek) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Slavia: Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Černý (90. Milutinovič), L. Jarolím, Janda, Koreš (74. Hora) - Pospěch, Kisel. Trenér: Petrouš.

Bohemians 1905 - FK Teplice 1:1 (1:0)

Branky: 30. Sedláček - 58. Vondrášek. Rozhodčí: Příhoda - Slavík, Tacina. ŽK: Cseh, Štohanzl - Smejkal, Mareš. Diváci: 3321.

Sestavy:

Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Bartek - Moravec, Držík, Sedláček (90. J. Marek), Štohanzl (90.+1 Budinský) - Škoda, Hartig (80. Potočný). Trenér: Hoftych.

Teplice: Grigar - Rosa, Smejkal, Hošek, Ljevakovič - Verbíř (82. Kalivoda), Vachoušek (70. Došek), Čajič (87. Česlák), Mareš - Vondrášek, Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma