Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Sparta remizovala v derby se Slavií, její náskok na čele se tenčí

Sparta remizovala v derby se Slavií, její náskok na čele se tenčí
V pražském Edenu se 24. března 2012 odehrálo 22. kolo Gambrinus ligy mezi celky SK Slavia Praha a AC Sparta Praha. Na snímku Josef Hušbauer (vlevo) a Ondřej Petrák (vpravo). MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Sparty uhráli v 22. ligovém kole v pražském derby remízu 1:1 se Slavií. Sparta v Edenu musela dotahovat ztrátu, protože domácí tým poslal do vedení obránce Latka, bod hostům zajistil v druhém poločase Přikryl. Náskok Sparty v čele ligy před druhým Libercem se tak ztenčil na jediný bod, protože Severočeši doma porazili Bohemians 1905.

Slávisté po derby litovali, že se jejich série bez vítězství natáhla na devět zápasů, Spartu neporazili už sedmkrát za sebou. Přerušili nicméně sérii pěti proher v derby. Slavia hned od startu 277. derby ukazovala, jak moc touží po prolomení nepříznivých sérií. V zaplněném Edenu jí patřily první minuty a Sparta měla problémy hlavně na pravé straně, kde na postu beka místo Vidličky nečekaně zaskočil Holek. Zimní posila z Dněpropetrovsku by začátek svého prvního derby asi rychle vymazala z paměti. Holek celkově nestíhal a v 14. minutě nepokryl při standardní situaci Latku, který přesnou hlavičkou ukončil čekání slávistů na první jarní gól v domácím zápase. A brankář Sparty Vaclík šel v třetím ligovém utkání za Spartu poprvé pro míč do sítě. Sparta dlouho vůbec nepotvrzovala roli jasného favorita. V přechodové fázi spoléhala jen na stereotypní dlouhé nákopy, s nimiž domácí neměli problémy. Až v 23. minutě poprvé zahrozil Jarošík, proti kterému skvěle zakročil Berkovec. Třiadvacetiletý gólman Slavie v předcházejících třech ligových utkáních neinkasoval a před poločasem exceloval i proti tečované střele Hušbauera. Na druhé straně měl práci i Vaclík, který však další souboj s Latkou vyhrál. Hosté z Letné nechtěli dopustit třetí jarní prohru a stejně jako v minulých zápasech i dnes jejich hra nabrala na kvalitě až s průběhem hry. V druhém poločase slávisty další hlavičkou vystrašil Jarošík a pak Hušbauerovu tvrdou ránu zase zneškodnil Berkovec. Ten už potom své čtvrté čisté konto neuhájil, čtvrt hodiny před koncem poprvé v ligové kariéře dostal branku. Střela Krejčího se od břevna odrazila k Přikrylovi, který Spartu spasil gólem ve čtvrtém soutěžním zápase za sebou. To už Sparta na hřišti neměla útočníka Kweukeho, místo kterého naskočil uzdravený Kadlec. Slavia ještě mohla kontrovat, jenže Blažek po rohu mířil těsně vedle. Slávisté tak ani v šestém pražském derby v ročníku nepoznali radost z výhry. Na derby dorazilo 16.516 diváků a před zápasem s nimi žádné potíže nebyly. Fanoušci Sparty dojeli z Letné metrem na stanici Strašnická, odkud se v průvodu vydali na nedaleký slávistický stadion. Podle policie se jejich pochod obešel bez incidentů Slavia Praha - Sparta Praha 1:1 (1:0) Branky: 14. Latka - 74. Přikryl. Rozhodčí: M. Paták - Zlámal, Moláček. ŽK: Blažek (Slavia). Diváci: 16.516. Sestavy: Slavia: Berkovec - Dostál, Latka, Hubáček, Čonka - Cicman, Petrák (68. Milutinovič) - Nitrianský, Jarolím, Blažek (88. Trubila) - Böhm (79. Pospěch). Trenér: Poustka. Sparta: Vaclík - Holek, J. Brabec, Jarošík, Pamič - Hušbauer - Přikryl, Matějovský, Krejčí - Kerič (85. Grajciar) - Kweuke (67. Kadlec). Trenér: Hašek.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma