Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Sparta remizovala s Teplicemi, v pondělí může ztratit první místo

Sparta remizovala s Teplicemi, v pondělí může ztratit první místo
V pražské Generali Areně se 14. dubna 2012 odehrálo utkání 25. kola Gambrinus ligy mezi celky AC Sparta Praha a FK Teplice. Na snímku Léonard Kweuke (vlevo) a Michal Smejkal (vpravo). MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté pražské Sparty v domácím zápase znovu ztratili body a po remíze s Teplicemi 2:2 mohou opět přijít o první místo v ligové tabulce. Pokud Liberec vyhraje pondělní dohrávku v Ostravě, bude mít před letenským týmem náskok jednoho bodu. Prohru s Teplicemi Sparta odvracela až v poslední desetiminutovce, kdy na trefy hostujících Jindráčka a Lukáše odpověděl dvěma góly Kweuke.

Sparta věřila, že po výhře v Liberci najede na vítěznou vlnu, ale z euforie zase rychle spadla na zem. Teplicím se přitom před zápasem nevěřilo, protože Severočeši, kteří před týdnem překvapivě podlehli Českým Budějovicím, dorazili bez zraněných opor Ljevakoviče s Mahmutovičem i bez distancovaného kapitána Vachouška. Pražané při svém představení jen navázali na mdlé výkony s Plzní a Příbramí, které už na Letné na jaře dokázaly vyhrát. Domácí byli i dnes v ofenzivě neškodní, osamocený Kweuke se na hrotu trápil a bezcílné útoky středem hřiště hosté v pohodě zachytávali. Vrcholem zmaru Sparty bylo, když Holek zaváhal před brankářem Grigarem. Teplicím naopak stačila první velká šance k získání vedení: kiks stopera Jarošíka při rozehrávce využil Stožický a po jeho pasu se Jindráček prosadil křížnou střelou. Hosté hned vycítili, že můžou zopakovat svoji poslední výhru na Letné z předloňského října. Výbornou defenzivou dokázali, že ne náhodou v předchozích třech venkovních zápasech neinkasovali. A když devět minut po přestávce neobsazený exsparťan Lukáš hlavou zvýšil na 2:0, trápení Sparty vyvrcholilo a naštvaní diváci žádali demisi generálního sportovního manažera Hřebíka. Sparta předvedla velké vzepětí v závěrečné desetiminutovce. A hlavní postavou byl dlouho nevýrazný Kweuke. Nejprve zužitkoval pas Krejčího, po kterém Grigara překonal střelou mezi nohy. A pak Pražané použili svoji tradiční zbraň - dlouhý aut, po kterém Kweuke vyrovnal krásnými nůžkami. Sparta na konci mocně finišovala a hnala se za vítěznou brankou, na níž už nedosáhla. Remízu domácí i tak brali jako komplikaci.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma