Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Sparta prohrála v Boleslavi, Plzeň zdolala Hradec

Sparta prohrála v Boleslavi, Plzeň zdolala Hradec
V Hradci Králové na Všesportovním stadionu se 17. července 2010 odehrálo 1. kolo fotbalové Gambrinus ligy mezi celky FC Hradec Králové a AC Sparta Praha. Na snímku Léonard Kweuke. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté pražské Sparty v boji o titul znovu zaváhali a po prohře v 26. ligovém kole v Mladé Boleslavi 0:2 jim chybí na vedoucí Liberec už čtyři body. Slovácko zvítězilo na Slavii 1:0 a tři body si ze hřiště Pražanů vezou poprvé od září 2001. Plzeň vyhrála v Hradci Králové 1:0 a na vedoucí Liberec stále ztrácí jen pět bodů a uchovává si naději na obhajobu titulu. Teplice porazily Jablonec 3:2 a po vyřazení z domácího poháru ještě mohou doufat alespoň ve čtvrté místo v lize.

Kapitán Sparty Marek Matějovský si dobře uvědomuje, v jak obtížné situaci Pražané v boji o titul uvízli. Čtyřbodová ztráta na vedoucí Liberec je čtyři kola před koncem ligy prý už velmi zásadní komplikací. Matějovský ale burcuje své spoluhráče, ať ještě nepropadají panice. "Ale jsme jednoznačně v kritické situaci. Pohled na tabulku je jasný a počítat umíme. Už budeme muset spoléhat i na velkou pomoc soupeřů," řekl Matějovský po utkání v Boleslavi, kde Sparta podlehla 0:2. Matějovského by v zimní pauze, kdy Pražané třímali šestibodový náskok před Libercem, nenapadlo, jak špatnou výchozí pozici bude mít Sparta před ligovým finišem. "Nevěřil jsem tomu, že se stane něco podobného. Navíc po přípravě, která vypadala fakt dobře. Všichni jsme věřili, že to převedeme i do ligy, ale nepovedlo se to," podotkl Matějovský. Sparta se ale prý v závěru ligy nesmí vzdát. "Musíme věřit do poslední chvíle. Cokoliv jiného by bylo špatně," dodal Matějovský. Ten se těšil, jak si užije návrat do svého bývalého působiště, kde si udělal jméno a odkud se odrazil i do reprezentace. Po porážce vypadal třicetiletý záložník sklesle. "Chtěli jsme vyhrát, jeli jsme pro tři body a měli i velkou vůli. Ale bohužel," uvedl Matějovský. Sparta podle něj v jarní části sezony, kdy už šestkrát ztratila body a přepustila vedení Liberci, doplácí na tristní zakončení. "Kdybychom dnes dali gól, Boleslav by se na odpověď nezmohla. Rozdíl mezi podzimem a jarem je u nás jednoznačně v proměňování šancí. I dnes jsme měli mírnou herní převahu, ale gól jsme nedali žádný a naopak z brejku inkasovali," litoval Matějovský. Spartu prý srazilo i vyloučení beka Pamiče v 58. minutě. "V Boleslavi je těžké hrát v jedenácti lidech, když jdete do deseti, mají pak smrtící brejky. A když jsme prohrávali, měli jsme to pak už v oslabení složité," řekl Matějovský. FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:0 (0:0) Branky: 68. Chramosta, 90. Brunclík. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Paták. ŽK: Rolko, Kúdela, Kysela, Štohanzl, Chramosta - Pamič. ČK: 58. Pamič. Diváci: 4596. FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1) Branka: 40. Limberský. Rozhodčí: Franěk - Kovařík, Zeman. ŽK: Šisler - Ďuriš. ČK: 61. Ďuriš (Plzeň). Diváci: 5495. Poločas: 0:1. Slavia Praha - 1. FC Slovácko 0:1 (0:1) Branka: 38. M. Kordula. Rozhodčí: Královec - Wilczek, A. Kordula. ŽK: Dembélé - Trousil, Ondřejka, Melichárek, Kordula. Diváci: 4622. FK Teplice - Baumit Jablonec 3:2 (2:1) Branky: 24. Siva, 42. Vachoušek, 82. Jindráček - 25. Jablonský, 66. Jarolím. Rozhodčí: Adam - Santarius, Tacina. ŽK: Matula - Novák, Zábojník. Diváci: 2589.  

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma