Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Sparta porazila Baník 2:0, vítězný gól dal opět Přikryl

Sparta porazila Baník 2:0, vítězný gól dal opět Přikryl
V pražské Generali Areně se 16. března 2012 odehrálo utkání 21. kola Gambrinus ligy mezi celky AC Sparta Praha a FC Baník Ostrava. Na snímku Ladislav Krejčí (vlevo) a Tomáš Přikryl (vpravo). MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Sparty porazili v předehrávce 21. kola první ligy Ostravu 2:0 a připsali si druhou výhru po sobě. Za triumfem je nasměroval gólem v 58. minutě mladík Tomáš Přikryl, který zaznamenal vítěznou trefu i před týdnem na Žižkově, v závěru přidal pojistku Léonard Kweuke.

Sparta zvítězila nad Baníkem počtvrté za sebou a nejméně do soboty odskočila druhému Liberci na rozdíl šesti bodů. Ostrava prohrála poprvé po třech zápasech a zůstává předposlední. Zápas dvou velkých rivalů, kteří spolu ještě předloni soupeřili v boji o titul, zpočátku postrádal kvalitu ve finální fázi. Nejvíce vzrušení tak na dlouhé minuty přinesla nefotbalová situace z druhé minuty, kdy ze sparťanského "kotle" vylétl směrem k domácímu Krejčímu dělbuch a talentovaný mladík leknutím upadl na zem. Zbytek letenských tribun počastoval nejradikálnější sparťanské příznivce pokřikem "Hovada". Od té doby se ale na hřišti dlouho nic moc zajímavého nedělo. Oba týmy se utápěly v nepřesnostech a solidně zaplněný stadion se v první půli nedočkal pořádné gólové šance. Pražané se sice podle předpokladů snažili tvořit hru, elastická ostravská obrana jim toho ale příliš nedovolila. Jen Vidličkova střela po signálu trochu postrašila Pietrzkiewicze. Od poloviny úvodního dějství se domácí na dlouhé minuty usadili na hostující straně hřiště, z trvalé převahy ale vytěžili jen náznaky: Grajciar při přečíslení tři na dva odevzdal míč ostravskému stoperovi a pak jeho střela postrádala důraz. Nakonec tak mohl odcházet do kabin s náskokem Baník, kdyby Svěrkoš ve 43. minutě z voleje nepálil nad. Ostravané zahrozili i v úvodu druhé půle a po brejkových akcích si připravili tři možnosti. Fantišův pokus ukryl Vaclík, který pak tečoval Kukecovu střelu po přečíslení na roh. Po něm z voleje minul Zawada. Hosty poté nevyužité příležitosti mrzely. V 54. minutě ještě Hušbauer po průniku do šestnáctky ztroskotal na ostravském gólmanovi, o čtyři minuty později už ale sparťané slavili. Krejčího ránu Pietrzkiewicz jen vyrazil přes sebe a důrazný Přikryl napálil míč pod břevno. Zvýšit vedení mohl v 65. minutě Kerič, Pamičovu střelu tečoval jen těsně mimo tyče. Pojistku ale přidal až deset minut před koncem po pěkné akci od Krejčího Kweuke, který dal Baníku ve třetím zápase čtvrtý gól.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma