Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Slavii povede v neděli proti Jablonci trenér Poustka

Slavii povede v neděli proti Jablonci trenér Poustka
V pražské Synot Tip Areně se 3. prosince 2011 odehrálo 16. kolo Gambrinus ligy mezi celky SK Slavia Praha a FC Slovan Liberec. Na snímku Martin Latka. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisty Slavie po překvapivé rezignaci trenéra Františka Straky povede v nedělním ligovém utkání s Jabloncem asistent Martin Poustka. Dnes dopoledne o tom rozhodlo představenstvo vršovického klubu.

"Vyhodnotili jsme to jako nejlepší možnou alternativu. Do zápasu s Jabloncem zbývají dva dny, nechtěli jsme příliš narušovat kontinuitu týmu. Poustka je navíc fotbalový odborník, který chod mužstva velice dobře zná," uvedla pro klubový web mluvčí Slavie Soňa Nouzáková. Šestatřicetiletý Poustka patří mezi odborníky na mládež a ve Slavii pracuje třetím rokem. Nejprve působil pod nynějším koučem Českých Budějovic Františkem Ciprem v oddělení skautingu, v minulé sezoně trénoval slávistický výběr do 16 let a poté byl asistentem Pavla Řeháka u rezervního týmu. Po Řehákově odchodu do Saúdské Arábie se stal hlavním koučem béčka, u A-týmu působil od poloviny září jako asistent. Proti Jablonci ho čeká ligová premiéra v pozici hlavního trenéra. Spolu s Poustkou po Strakově rezignaci pokračují u týmu také zbývající asistenti Petr Vrabec a trenér brankářů Martin Vaniak. Poustka pravděpodobně Slavii povede pouze dočasně a vedení bude v příštích dnech hledat nového trenéra. Spekuluje se, že Pražané mají zájem o Vítězslava Lavičku, který po sezoně v dubnu skončí v australském Sydney, či Dušana Uhrina mladšího. "Během příštího týdne se bude představenstvo Slavie nastalou situací dále zabývat," uvedla Nouzáková. Lavička se staví k informacím o zájmu Slavie rezervovaně. Momentálně se prý soustředí jen na dokončení práce v Sydney. "Mediální spekulace o mém případném příchodu do Slavie jsem zaregistroval. Moje smluvní závazky tady v Sydney však skončí až po této sezoně v dubnu. Nepopírám, že nějaké informativní telefonáty z Česka již proběhly, ale nic závazného. Svoji trenérskou budoucnost chci proto řešit až po návratu zpět do Česka," řekl Lavička ČTK. "Vše jsou to v tuto chvíli jen domněnky. Ať je to v souvislosti se Slavií, nebo s kterýmkoliv jiným klubem," uvedl Lavička, který stejně jako Straka v minulosti vedl velkého rivala červenobílých Spartu. Lavička momentálně bojuje se Sydney o postup do play off. Dvě kola před koncem základní části australské ligy figurují jeho svěřenci na sedmém místě a na šestou poslední postupovou příčku ztrácejí tři body. "Pokud nepostoupíme do play off, tak přiletím asi někdy v polovině dubna. Pokud play off uhrajeme, a to my moc chceme, tak by se vidělo. Ale zřejmě koncem dubna či začátkem května," dodal Lavička, který hned v první sezoně se Sydney získal australský titul. Dalším z potenciálních Strakových nástupců by mohl být kouč Jablonce František Komňacký, jenž se ke spekulacím v souvislosti se Slavií nechtěl vyjadřovat. Zkušeného trenéra, který v roce 2004 získal titul s Baníkem Ostrava, čeká shodou okolností v neděli duel právě na Slavii. Straka, kterému měla v Edenu skončit smlouva 30. června, ve čtvrtek nečekaně rezignoval. Bývalý kouč Sparty to odůvodnil tím, že nechce nadále vystavovat tým nepřízni fanoušků namířené proti němu. Příznivci Slavie od jeho nástupu do funkce na začátku října mohutně protestovali a při každém utkání ho vyzývali k rezignaci.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma