Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Skikrosař Kraus skončil na SP v Les Contamines pátý

Skikrosař Kraus skončil na SP v Les Contamines pátý
V pražském hotelu Panorama se 18. prosince 2011 konalo předvánoční setkání úspěšných českých sportovců s novináři. Na snímku skikrosař Tomáš Kraus. MICHAL KALÁŠEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Český skikrosař Tomáš Kraus skončil v nedělním závodu Světového poháru ve francouzském středisku Les Contamines pátý. Vyrovnal tím svůj nejlepší výkon v sezoně, kterého dosáhl hned v úvodu v italském Innichenu.

Podruhé v sezoně vyhrál Švýcar Alex Fiva, který se posunul do čela Světového poháru. Druhý skončil bývalý juniorský mistr světa Nor Didrik Bastian Juell, který se prosadil na stupně vítězů poprvé v kariéře. Třetí ve finále dojel Nick Zoricic z Kanady, jenž se do elitní trojice dostal podruhé v životě. Bývalý dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz Světového poháru Kraus vypadl v semifinále a přišel o možnost se poprvé v sezoně probojovat na stupně vítězů. V málem finále šel po boji od začátku na první místo, které ale musel na trati hodně bránit před dotírajícím Francouzem Sylvainem Miaillierem. O Krausově vítězství nakonec musela rozhodnout cílová fotografie.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma