Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Sjezdařka Vonnová po roční pauze počtvrté ovládla Světový pohár

Sjezdařka Vonnová po roční pauze počtvrté ovládla Světový pohár
Image: 0115973099, License: Rights managed, Lindsey Vonn of USA celebrates her victory of the FIS Alpine World Cup Women's Downhill on January 28, 2012 in St.Moritz. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN, Place: SWITZERLAND, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: tisková zpráva

Americká lyžařka Lindsey Vonnová vyhrála obří slalom v Aare a počtvrté během pěti let si zajistila velký křišťálový glóbus za celkové vítězství ve Světovém poháru. Před průběžně druhou Tinou Mazeovou má náskok 554 bodů, který už v pátek šestá Slovinka v závěrečných pěti závodech nemůže dohnat.

Sedmadvacetiletá Vonnová stvrdila celkové prvenství jedenáctým vítězstvím v ročníku, kterým vyrovnala bilanci ze své nejúspěšnější sezony 2009/2010. Útok na čtvrtý velký glóbus zahájila olympijská vítězka ve sjezdu hned v úvodním závodu zimy v Söldenu, kde poprvé v SP vyhrála obří slalom. Na trůn se Vonnová vrátila po roční pauze, loni jí celkový titul sebrala její německá kamarádka Maria Höflová-Rieschová. Letos už získala malé glóby za sjezd a kombinaci a ve sbírce jich má celkem patnáct. Americká hvězda vedla už po prvním kole a druhou Italku Fredriku Brignoneovou porazila v součtu o 48 setin. Třetí skončila vítězka předchozích dvou obřích slalomů Viktoria Rebensburgová z Německa, která mohla už dnes obhájit prvenství v hodnocení své parádní disciplíny. To se olympijské vítězce nepodařilo, nicméně do finálového závodu ve Schladmingu půjde s velkým náskokem 95 bodů před Vonnovou. Česká lyžařka Kateřina Pauláthová zajela v prvním kole 37. čas a do druhého kola nepostoupila. V sobotu se v Aare pojede slalom.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma