Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Senna přijel do Prahy uvést film o svém strýci

Senna přijel do Prahy uvést film o svém strýci
Tisková konference brazilského jezdce F1 Bruno Senny se konala 13. prosimce 2011 v Cinema City ve Slovanském domě v Praze. na snímku Bruno Senna. JIŘÍ RUBEŠ / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Uvést jedinou projekci dokumentárního filmu o svém strýci přijel do Prahy Brazilec Bruno Senna, synovec slavného pilota formule 1 Ayrtona Senny, který zahynul po nehodě při Velké ceně Itálie v roce 1994.

Film, který je oficiálním dokumentem o životě bývalého trojnásobného mistra světa, natočil britský režisér Asif Kapadia. V dokumentu je zmapována Sennova kariéra, proměna z talentovaného nováčka v legendu a také detaily o jeho tragickém úmrtí v Imole. Senna během své kariéry startoval ve 162 Grand Prix, z nichž 41 vyhrál. httpv://www.youtube.com/watch?v=aSza9gvE6I0 "Když se na ten film díváte, prožijete si emoce. Je velmi dobře udělaný a užijí si ho také fandové mimo motosport," prohlásil Bruno Senna v Praze na tiskové konferenci před projekcí.  Snímek viděl jednou při jeho premiéře loni v Brazílii. "Hodně jsem se toho z filmu dozvěděl, byť jsem součástí rodiny. Zhlédnutí filmu bylo pro mě hodně emotivní a dostalo mě i to, že lidé kolem mě také hodně reagovali a prožívali to. To mě hodně dostalo," uvedl osmadvacetiletý závodník, který letos jezdil v barvách týmu Lotus Renault GP a v mistrovství světa obsadil osmnácté místo se dvěma body. Ayrton Senna prý pro něho byl učitelem, vzorem a inspirací. "Naučil mě nejvíc," prohlásil Bruno Senna. Uvedl, že strýc byl hodně rodinný typ. "Rád si užíval čas s dětmi i se mnou, často se snažil utéct od stresu z formulí, byl často a dlouho doma, když měl volno," vzpomínal Senna. "A také dělal kanadské žertíky, vtipkoval. S ním byl strávený čas vždy dobrodružstvím, nikdy jsme se nenudili," prohlásil.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma