Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Rváči Chisora s Hayem spolu budou boxovat v červenci v Londýně

Rváči Chisora s Hayem spolu budou boxovat v červenci v Londýně
Boxing - Vitali Klitschko v Dereck Chisora WBC Heavyweight Title - Olympic Hall, Munich, Germany - 18/2/12 Dereck Chisora (L) exchages blows with David Haye during the post fight press conference Mandatory Credit: Action Images / Andrew Couldridge Livepic | zdroj: tisková zpráva

Po skandální rvačce na tiskové konferenci v Mnichově by se měli britští boxeři Dereck Chisora a David Haye utkat také v ringu. Jejich vzájemný zápas je naplánovaný na 14. července na londýnském stadionu Upton Park, kde hrají své zápasy fotbalisté West Hamu. Uvedla to dnes BBC s odkazem na Chisorova manažera Franka Warrena.

Warren vyjednal, že souboj zaštítí lucemburská boxerská federace, protože ani jeden z boxerů nemá britskou licenci. Chisora o ni přišel v březnu kvůli svému skandálnímu chování před a po únorovém prohraném duelu s Ukrajincem Vitalijem Kličkem o titul mistra světa těžké váhy organizace WBC. Osmadvacetiletý boxer se po zápase s Kličkem na tiskové konferenci porval s bývalým šampionem asociace WBA Hayem. Předtím dal při vážení ukrajinskému soupeři facku, při představení boxerů v ringu zase plivl mladšímu bratrovi Klička Vladimirovi vodu do obličeje. Proti odebrání licence se Chisora odvolal, ale jednání britské asociace bylo stanoveno až na červenec. "Derecka tím vyřadili z ringu na půl roku. Přitom přišel o polovinu odměny za souboj s Kličkem na pokutách. Nemá žádnou kvalifikaci. Nezbývalo by mu nic jiného než si najít zaměstnání," řekl Warren. Jednatřicetiletý Haye nemá licenci poté, co loni v říjnu ukončil kariéru.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma