Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Robbenova "strašlivá" penalta stála Bayern vítězstí nad Chelsea

Robbenova "strašlivá" penalta stála Bayern vítězstí nad Chelsea
zdroj: tisková zpráva

Nizozemský fotbalista Arjen Robben přiznal, že pokutový kop v prodloužení finále Ligy mistrů proti Petru Čechovi zahrál strašlivě a připravil tím Bayern o možný triumf. Chelsea následně vyhrála penaltový rozstřel. Zklamání je to pro něj o to větší, že v této sezoně už při jedné důležité penaltě v dubnu zklamal, a připravil tak Bayern o německý titul.

V sobotu to mohl napravit a přiblížit Bayern k triumfu v Lize mistrů. Po faulu Didiera Drogby na Francka Ribéryho si vzal míč, Čech si ale na jeho penaltu počkal a střelu zneškodnil. "Chtěl jsem vystřelit tvrdě a nahoru, ale nebylo to dostatečně nahoru. Byla to strašlivá penalta," přiznal sebekriticky Robben. httpv://youtu.be/g1r-N-rBFSI Prý ani nedokáže slovy popsat, jak se po utkání cítil. "Když třikrát cítíte, že máte k trofeji hrozně blízko a nakonec odejdete s prázdnou, je to hrozný pocit," uvedl nizozemský záložník. Nepovzbudilo ho ani to, že ho po utkání utěšovali soupeři Drogba, Čech či prezident UEFA Michel Platini. "Je hezké, že se mě snažili povzbudit, ale není to nic platné. Chtěl jsem pohár a nepovedlo se to," dodal. Penaltové selhání ho ovlivnilo natolik, že při rozstřelu nenašel odvahu k dalšímu pokusu. Nebyl však sám. "Několik hráčů se necítilo v pohodě a sebejistě na to, aby zahrávali penaltu. A nelze je k tomu nutit. Proto šel kopat brankář Neuer, který si věřil," uvedl trenér Jupp Heynckes.

Brankář Čech si dal na oslavu triumfu v Lize mistrů doutník a koňak

Mistrovský doutník a koňak. Tak slavil brankář Petr Čech premiérový triumf Chelsea v Lize mistrů a zároveň své dnešní třicáté narozeniny. Se spoluhráči oslavoval v hotelu, pak si šel alespoň na hodinu lehnout, protože byl unavený po psychicky náročném rozstřelu s Bayernem Mnichov, ve které se dvěma chycenými penaltami stal hrdinou. V neděli ho čekají další oslavy včetně jízdy šampionů Londýnem. "Byl to zápas, na který nikdy nezapomenu. Vyhráli jsme Ligu mistrů a já k tomu nějakým způsobem pomohl chycenými penaltami. Prožívám nejhezčí chvíle kariéry," řekl Čech pro svůj web. Dokonce poprvé v životě prožil okamžik, kdy neví, co se dělo. "Když Didier Drogba proměnil rozhodující penaltu, bylo tam 20 vteřin, kdy jsem byl mimo. Slyšel jsem křik a pláč, i já brečel a křičel, ale bylo tam zatmění mysli," přiznal. "Měl jsem i pocit, že to snad ani není pravda. Ale máme pohár, mám na krku medaili, tak to asi pravda je," dodal. Mrzí ho jen to, že nebyl u toho, když se po utkání slavilo v šatně. "Vylosovali mě na dopingovou kontrolu a strašně dlouho trvalo, než jsem byl schopen odevzdat vzorek moči. Jak jsem byl pře dvě hodiny ve stresu, najednou to nešlo. Pil jsem všechno možné, Fernando Torres mi přinesl i pivo a chvíli tam se mnou seděl," líčil téměř dvouhodinové čekání. O zbytek oslav už Čech nepřišel. "Jeli jsme do hotelu, kde jsme měli vyhrazenou místnost. Přijeli jsme někdy kolem třetí a spontánně jsme si užili oslavy. Byly s námi i manželky nebo partnerky, já se pak potkal ještě s dalšími členy rodiny. Pak jsme si sedli s Didierem Drogbou, Paulem Ferreirou a trenérem gólmanů Christophem Lollichonem. Dali jsme si mistrovský doutník a koňak," uvedl. Kolem šesté hodiny ranní už si musel jít na chvíli lehnout. "Byl jsem strašně unavený. Celý ten zápas byl šíleně bláznivý. Člověk toho během dvou hodin prožil tolik. Byl to obrovský stres. Tíha finále padne na každého, i kdyby už měl za sebou takových zápasů třeba deset. Nikdo nechce prohrát. My k tomu nebyli daleko, ale vyrovnali jsme. V prodloužení jsem chytil penaltu, pak ten rozstřel. Bylo to psychicky strašně vyčerpávající, ale odměna je o to sladší," dodal Čech.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma