Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Rivalita? Na to je ještě brzy, tvrdí Woods o vztahu s McIlroyem

Rivalita? Na to je ještě brzy, tvrdí Woods o vztahu s McIlroyem
Rory McIlroy s Tigerem Woodsem | zdroj: telegraph.co.uk

Na tenhle souboj se všichni těší. Na pouštní bitvu mezi Rorym McIlroyem a Tigerem Woodsem v Abu Dhabi. Světová jednička versus světová dvojka. Třiadvacetiletý mladík proti sedmatřicetileté golfové legendě. Žádné vypjaté soupeření dvou nesmiřitelných rivalů ale nečekejte.

Podle Woodse je totiž o nějaké rivalitě mezi ním a McIlroyem předčasné mluvit. A už vůbec se jejich souboje nedají srovnávat s bitvami, které v během své kariéry svedl vítěz čtrnácti majorů například s Philem Mickelsonem, Vijayem Singhem, či Erniem Elsem.

"S Rorym jsme se zatím nestřetli tolikrát muž proti muži, aby se to dalo srovnávat se souboji a rivalitou mezi mnou a Philem, Erniem nebo Vijayem. S nimi jsem se potkával na hřištích mnohem častěji a dlouhé roky," konstatoval Woods.

S McIlroyem se v Abu Dhabi střetl už loni. "Spolu jsme odehráli jednu tréninkovou devítku a potom tři soutěžní kola. Náš vztah od té doby dozrál. Padli jsme si do oka a naše přátelství zesílilo," poznamenal 37letý Američan, který před rokem při svém premiérovém startu v Abu Dhabi skončil třetí.

Letos se severoirským mladíkem odehraje minimálně dvě úvodní kola. Třetím hráčem ve flightu bude trojnásobný vítěz z Abu Dhabi Martin Kaymer.

O rivalitě ale nemluví ani McIlroy, který si nedávno pořídil dům na Floridě a počítá s tím, že stráví mnohem víc času v USA. Navíc nedaleko Woodsova bydliště."Jsem si jist, že spolu zajdeme na nějaké večeře," poznamenal Woods."Strávíme spolu určitě víc času. Zatímco loni v tuhle dobu jsme si spíš jen řekli "hello" a nic víc," doplnil McIlroy.

Před podpisem smlouvy s Nike se stal Woods dokonce jakýmsi rádcem třiadvacetiletého Severního Ira. "Požádal jsem ho o radu, jak organizovat čas, trénink, jak on zařizuje věci, jaké má zvyky. V jednu chvíli jsem měl loni pocit, že nezvládám všechny své závazky. Bylo dobré s ním popovídat," přiznal McIlroy.

Rivalitu tak mezi oběma hráči nehledejte. Zatím… Navrch má jednoznačně vzájemný respekt. "Tiger je ten typ člověka, který když vás pozná, věří vám. A to je skvělé. Rozumíme si opravdu dobře. Máme stejné zájmy, oba jsme velcí sportovní fanoušci. Proto je i většina rozhovorů o sportu," doplnil McIlroy. 

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma