Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 7°C Skoro zataženo

Portugalska kouč Bento překvapil nominací dvou nováčků

Portugalska kouč Bento překvapil nominací dvou nováčků
Image: 0124480604, License: Rights managed, Restrictions: Not available for use in Corbis Merchandise., Nelson Oliveira of Benfica, Place: London, England, UK, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Corbis | zdroj: tisková zpráva

V nominaci portugalské fotbalové reprezentace pro mistrovství Evropy je i dvacetiletý útočník Nélson Oliveira z Benfiky Lisabon, který dosud za národní tým odehrál pouhých deset minut. Dalším překvapením ve třiadvacetičlenném výběru trenéra Paula Benta pro letní šampionát v Polsku a Ukrajině jsou dva nováčci Miguel Lopes a Custódio Castro.

Oliveira za reprezentaci nastoupil pouze v únorovém přípravném utkání s Polskem. Také v Benfice nastupoval mladý útočník pouze jako náhradník. Naprostými nováčky v Bentově týmu jsou obránce Miguel Lopes a jeho spoluhráč z Bragy záložník Custódio Castro, kteří nemají na kontě ani jeden start za národní tým. Portugalsko se na letním mistrovství Evropy v základní skupině B utká s Německem, Nizozemskem a Dánskem. Nominace Portugalska na mistrovství Evropy: Brankáři Rui Patrício (Sporting Lisabon), Eduardo (Benfica Lisabon), Beto (Kluž/Rum.) Obránci: Joao Pereira (Sporting Lisabon), Bruno Alves (Zenit Petrohrad/Rus.), Fábio Coentrao, Pepe (oba Real Madrid/Šp.), Ricardo Costa (Valencia/Šp.), Rolando (Porto), Miguel Lopes (Braga). Záložníci: Carlos Martins (Granada/Šp.), Joao Moutinho (Porto), Miguel Veloso (FC Janov/It.), Raul Meireles (Chelsea/Angl.), Ruben Micael (Zaragoza/Šp.), Custódio Castro (Braga). Útočníci: Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Šp.), Hugo Almeida (Besiktas/Tur.), Hélder Postiga (Zaragoza/Šp.), Nani (Manchester United/Angl.), Nelson Oliveira (Benfica Lisabon), Ricardo Quaresma (Besiktas/Tur.), Silvestre Varela (Porto).

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma