Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Polská policie bere přípravy vážně - Měsíc před turnajem zadržela 35 hooligans

Polská policie bere přípravy vážně - Měsíc před turnajem zadržela 35 hooligans
Image: 0128900965, License: Rights managed, Restrictions: Not available for use in Corbis Merchandise. Corbis represents limited exclusive rights to this image (with the exception of Denmark, Ireland, Japan and the United Kingdom where Corbis' representation is non-exclusive). Exclusivity subject to photographer's right to license image to own clients., Wroclaw, Poland. 8th May 2012 -- Local fans hold red flares in public. Many Polish football clubs have hooligan firms associated with them, and Polish hooligans have a reputation for being extremely violent. -- Football hooliganism in Poland first developed as a recognised phenomenon in the 1970s, and has continued since then with numerous recognised hooligan firms and large-scale fights. It is a faction of the EURO 2012, police will be up against., Place: Wroclaw, Poland, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Corbis | zdroj: tisková zpráva

Měsíc před začátkem mistrovství Evropy ve fotbale polská policie zadržela 35 fotbalových chuligánů, kteří jsou podezřelí z organizování bitek. Policisté o tom dnes informovali média.

Akce na severozápadě a jihu Polska se zúčastnilo více než 300 mužů zákona, mezi nimi i členové protiteroristické jednotky. Zatýkání se soustředilo na hooligans druholigových klubů Pogoń Štětín a Piast Gliwice. Vyšetřovatelé se o ně začali zajímat po rvačce z listopadu 2010. Zadržení prý organizovali bitky s výtržníky z řad příznivců jiných klubů, podle polských zákonů jim hrozí až tři roky vězení. Tito hooligans mají také zákaz vstupu na zápasy Piastu Gliwice, Pogoně Štětín a polské reprezentace. Před zápasy evropského šampionátu, který začne 8. června, se budou muset hlásit na policejní stanici, jinak jim hrozí vězení. UEFA v minulosti Polsko několikrát kritizovala kvůli řádění fotbalových výtržníků. Vláda ve Varšavě s vidinou blížícího se mistrovství vyhlásila nulovou toleranci násilnostem na stadionech i v jejich okolí a prosadila protichuligánský balíček. Fanoušci, kteří se během Eura nebudou řádně chovat, musejí počítat například s tím, že je čeká zkrácený soudní proces hned na stadionu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma