Dnes je středa 17. dubna 2024., Svátek má Rudolf
Počasí dnes 4°C Skoro zataženo

Po úvodních semifinále má do finále poháru nejblíž Sparta

Po úvodních semifinále má do finále poháru nejblíž Sparta
Na libereckém Městském Stadionu u Nisy se 7. dubna 2012 odehrálo 24. kolo Gambrinus ligy mezi FC Slovan Liberec a AC Sparta Praha. Na snímku Tomáš Vaclík (vlevo) a Ladislav Krejčí (vpravo). MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Do finále Poháru České pošty mají po úvodních semifinálových duelech nejblíže fotbalisté pražské Sparty, kteří na domácí půdě porazili 1:0 Jablonec. Druhý středeční duel mezi Olomoucí a Teplicemi skončil bezbrankovou remízou.

Sparta v poháru navázala na sobotní vítězství v Liberci, díky němuž se vrátila do čela ligové tabulky. Pražané nastoupili v téměř totožné sestavě jako na hřišti Slovanu a byl to opět záložník Ladislav Krejčí, který jim výrazně pomohl k výhře. Devatenáctiletý autor dvou gólů do sítě Liberce rozhodl zápas v 17. minutě povedenou ranou "šajtlí" přesně do horního růžku branky. V jabloneckém dresu se neprosadil ani kanonýr David Lafata, jenž se stal o víkendu se 23 brankami nejlepším střelcem v historii české ligy. V Olomouci byl k vidění opatrný a upracovaný duel, v němž měli výraznější šance hosté z Teplic. Sigmu v druhé půli podržel gólman Zlámal. Poprvé se domácí brankář blýskl v 52. minutě, kdy vykopl Mahmutovičovu dorážku, pak vytěsnil Dolejšovu ránu na roh a po něm skvěle zasáhl i proti Matulově hlavičce. Odveta je na programu příští čtvrtek v Teplicích, Jablonec hostí Spartu o den dříve.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,650 23,830
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma