Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Plzeň získala Procházku z Mladé Boleslavi, kam jde Fillo

Plzeň získala Procházku z Mladé Boleslavi, kam jde Fillo
Na stadionu ve Štruncových sadech v Plzni se 22. července 2011 odehrálo utkání 2. ročníku fotbalového Synot Tip Superpoháru mezi celky FC Viktoria Plzeň a FK Mladá Boleslav. Na snímku Michal Ďuriš (vlevo) a Václav Procházka (vpravo). MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisty Plzně posílí z Mladé Boleslavi defenzivní univerzál Václav Procházka, který se na západ Čech vrací po čtyřech a půl letech. V pátek s Viktorií podepíše smlouvu na 3,5 roku. Opačným směrem zamíří křídelní hráč Martin Fillo, oba kluby o formě jeho působení jednají. Zřejmě půjde o půlročním hostování. V pátek už Fillo vyrazí s Boleslaví na soustředění. O transakci informoval mluvčí Plzně Pavel Pillár.

"O Vaška jsme se zajímali již v letním přestupovém období, nyní se transfer definitivně podařilo dotáhnout. Jedná se o kvalitního hráče, který může nastoupit na místě stopera i defenzivního záložníka. Navíc díky plzeňským kořenům detailně zná prostředí i většinu kabiny, aklimatizace v jeho případě bude blesková," řekl na adresu nové posily Pillár. Oba kluby se dohodly, že přestupovou částku nezveřejní. Procházka by mohl nahradit na místě stopera Davida Bystroně, kterému hrozí distanc za doping. V Mladé Boleslavi však nastupoval převážně v roli defenzivního záložníka, takže by mohl hrát i po boku Pavla Horvátha ve středu zálohy místo Petra Jiráčka, které přestoupil do Wolfsburgu. Procházka může pomoci Plzni také v Evropské lize proti Schalke, přestože v této sezoně už v evropských pohárech nastoupil za Mladou Boleslav proti Larnace. To však bylo v 3. předkole, které ještě nebrání hráčům při změně dresu nastoupit v evropských pohárech, jako tomu bylo u Tomáše Řepky. Ten za Sparty nastoupil proti Vaslui v play off o Evropskou ligu, od kterého se zákaz počítá. Pro Plzeň je Procházka třetí výraznější zimní posilou po Tomáši Bergrovi z Dukly a Tomáši Wágnerovi z Příbrami. V týmu jsou na testech také Chorvat Tomislav Božič a krajní záložník Jiří Zifčák. Plzeň se naopak rozhodla uvolnit Filla, který přišel před rokem jako velká posila z norského Stavangeru, ovšem nikdy se naplno neprosadil. V září byl kvůli údajným sporům s trenérem Pavlem Vrbou přeřazen do B-týmu. Brzy se vrátil, nadále však dostával prostor jen jako střídající hráč. Více prostoru by nyní mohl dostat v Mladé Boleslavi, kde bude o místo zřejmě bojovat především s dvacetiletým Ondřejem Zahustelem, který v závěru podzimu pravidelně nastupoval na pravé straně zálohy či v útoku. V Plzni má Fillo stále smlouvu na 2,5 roku. Plzeň dnes rovněž prodloužila smlouvu s dvaatřicetiletým stoperem Františkem Ševinským do června 2013. Vyvrátila tak spekulace o jeho možném odchodu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma