Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Plzeň za poločas přejela Slavii a dál stíhá druhou Spartu

Plzeň za poločas přejela Slavii a dál stíhá druhou Spartu
V Doosan areně ve Štruncových sadech se 16. února 2012 odehrál zápas 2. kola Evropské ligy mezi celky FC Viktoria Plzeň a FC Schalke 04. Na snímku zleva: Václav Procházka, David Limberský a Pavel Horváth. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Plzně potvrdili v dohrávce 27. kola první ligy proti Slavii dobrou formu a zvítězili s přehledem 3:0. Obhájce titulu vstřelil všechny góly už v první půli - dvakrát se trefil Petržela a jednou Bakoš. Západočeši vyhráli šestý z posledních sedmi ligových zápasů a druhou Spartu opět dotáhli na rozdíl jednoho bodu. Slávisté naopak potřetí za sebou prohráli a stále nemají jistotu udržení.

V takřka vyprodaných Štruncových sadech se hrálo výhradně podle plzeňských not. Zápas ale mohl v úvodu dostat odlišný ráz, kdyby hostující Nitrianský po čtyřech minutách proměnil dvojitou gólovou šanci. Brankář Pavlík mu nejprve zlikvidoval první střelu a vychytal i následnou dorážku. Nitrianský se stal smolařem utkání. Po jeho chybě se v deváté minutě řítil ze strany do otevřené obrany Pilař a Bakoš na bližší tyči ve skluzu vstřelil svůj patnáctý gól v sezoně, jímž se dotáhl na druhého nejlepšího ligového střelce libereckého Štajnera. Slovenský kanonýr mohl vzápětí přidat šestnáctý zásah, tentokrát ale ztroskotal na Čontofalském. Dění na hřišti do puntíku vypovídalo o tom, v jak rozdílném rozpoložení se oba týmy momentálně nacházejí. Slávisté vyhráli jediné z předešlých třinácti kol a nepohoda byla na jejich výkonu na první pohled patrná. Bez zraněného kapitána Jarolíma jim navíc vůbec nefungoval střed hřiště, a protože selhávala i obrana, Plzeň brzy přidala uklidňující druhý gól. Slávisté v osmnácté minutě zapomněli na Pilaře, který sice stál v těsném ofsajdu, ale míč se k němu zřejmě dostal od hostujícího hráče, a proto ho pomezní sudí nechal pokračovat v akci, kterou po kličce Čontofalskému dokončil do odkryté branky Petržela. Stejný hráč pak v 43. minutě po dalším úniku do děravé slávistické obrany s přehledem obstřelil hostujícího gólmana a přidal svou šestou trefu v sezoně. Po změně stran si Západočeši před více než jedenácti tisícovkami diváků užívali vysokého vedení a několik nadějných akcí pokazili tím, že je chtěli zbytečně vyšperkovat. Proto Bakošovi do střely stačili vložit nohu hostující zadáci a podobně se vedlo i Pilařovi. Čtyři minuty před koncem pak ve slibné pozici na penaltě neuspěl ani Kolář, ale domácí fanoušky to nijak nemrzelo a v závěru se stadionem nesla mexická vlna. Viktoria Plzeň - Slavia Praha 3:0 (3:0) Branky: 18. a 43. Petržela, 9. Bakoš. Rozhodčí: Matějek - Štěrba, Košec. ŽK: Latka, Dostál, Veselý (všichni Slavia). Diváci: 11.412. Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Darida, Horváth (83. Procházka) - Petržela, Kolář, Pilař (88. Hora) - Bakoš (75. Wágner). Trenér: Vrba. Slavia: Čontofalský - Dostál, Latka, Hubáček, Trubila - Nitrianský (46. Pospěch), Milutinovič (71. Frejlach), Petrák, Veselý - Vlček, Škoda (85. Paprčiak). Trenér: Poustka.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma