Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Plzeň trenéra Vrbu ke slovenské reprezentaci nepustí

Plzeň trenéra Vrbu ke slovenské reprezentaci nepustí
Po fotbalovém zápase s FC Barcelona přiletěli 20. října 2011 fotbalisté Viktoria Plzeň na pražské letiště v Ruzyni. Na snímku trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba. JIŘÍ RUBEŠ / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Vedení Viktorie Plzně dnes rozhodlo, že trenéra Pavla Vrbu ke slovenské fotbalové reprezentaci neuvolní. Osmačtyřicetiletý kouč, který loni přivedl Západočechy k prvnímu mistrovskému titulu a k postupu do Ligy mistrů, má v klubu dodržet platnou smlouvu do června příštího roku. ČTK to řekl tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár.

"Rozhodnutí vedení klubu plně respektuji. Nyní se soustředím pouze na středeční (pohárový) zápas s Mladou Boleslaví a následně na důležité zápasy v rámci Gambrinus ligy," uvedl v prohlášení Vrba, jehož tým v sobotu zvítězil v důležitém ligovém utkání na hřišti pražské Sparty a Plzeň nyní na první místo ztrácí šest bodů. Jedenáct kol před koncem soutěže tak dál může pomýšlet na obhajobu titulu. Vrba se s nejvyššími představiteli plzeňského klubu sešel v neděli a dnes padlo rozhodnutí, že budoucnost úspěšného kouče bude dál spojena se západočeským klubem. "Trenérovi jsme oznámili důvody, které nás k tomuto závěru vedly. Tím zásadním je snaha o zachování nastaveného směru ve sportovním vedení. Zároveň tak vysíláme jasný signál partnerům a fanouškům klubu, že chceme nadále pokračovat cestou kvality a sportovních úspěchů," prohlásil generální manažer Viktorie Adolf Šádek. Dlouho se přitom zdálo, že se Vrba s Plzní po letošní sezoně rozloučí a vyslyší vábení slovenského svazu, který hledá nástupce po odvolaném Vladimíru Weissovi. Podle šéfa slovenského fotbalu Jána Kováčika už byl svaz s Vrbou domluvený na podmínkách spolupráce, ale Plzeň námluvy rázně utnula. Vrba přišel do Plzně v říjnu roku 2008, o dva roky později tým dovedl k vítězství v domácí pohárové soutěži a loni také k ligovému triumfu. V roce 2007 získal "double" se Žilinou, čímž si udělal na Slovensku dobré jméno.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma