Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 1°C Oblačno

Pilař si pohmoždil loket a chvíli necítil ruku

Pilař si pohmoždil loket a chvíli necítil ruku
zdroj: Mediafax

Nepříjemné chvíle prožíval český fotbalový reprezentant Václav Pilař v páteční generálce na mistrovství Evropy s Maďarskem. Při jednom ze soubojů si tak nešťastně pohmoždil loket, že na chvíli přestal cítit ruku. Ani na moment ale nezapochyboval o své účasti na šampionátu. Zraněná ruka by mu prý nezabránila jet.

V průběhu první půle se Pilař pustil do hlavičkového souboji s o hlavu vyšším soupeřem. Po střetu na něj spadl tak nešťastně, že ho zasáhl loktem do hlavy. Oba se začali svíjet na zemi a museli se nechat ošetřit. "Lekl jsem se, protože jsem vůbec necítil ruku. Asi to šlo do nějakého nervu nebo brňavky. Teď to ještě trochu bolí, ale už to odeznívá. Půjdu na rentgen, ale snad to bude dobré," řekl Pilař po utkání novinářům. 

Ruku sice necítil a lékaři zjišťovali, zda jí nemá zlomenou, přesto se Pilařovi ani na okamžik neobjevila v hlavě myšlenka, že přijde o mistrovství. "To vůbec. Na to jsem vůbec nepomyslel. Přeci jen je to ruka a tou se fotbal nehraje," dodal s úsměvem plzeňský záložník. 

Herně nepropadli

Porážka 1:2 s Maďarskem ho sice štve, ale zároveň si nemyslí, že by se z ní měla dělat tragédie. "Může nás štvát jen výsledek. Hra byla slušná, chybělo tomu jen zakončení. Horší by to ale bylo na Euru. Spíše je důležité, že se nám dařila hra, což nám pomůže k sebevědomí. Nevyšel jen ten výsledek, i když ten je samozřejmě nejdůležitější. Herně jsme ale nepropadli," hodnotil Pilař. 

Podobného názoru je také jeho plzeňský spoluhráč David Limberský. "Výsledek se nepovedl, ale kombinačně jsme byli silní, bohužel se nám nedařilo ve finální fázi, zatímco Maďaři dali dva góly ze dvou střel," litoval levý bek. 

Oba se shodují také v tom, že k lepšímu výsledku chyběl nějaký nečekaný nápad proti zahuštěné obraně soupeře. "Maďarsko hrálo zezadu. My se tam dostávali těžko, snažili jsme se o to kombinací, ale asi tam chybělo trochu chytrosti," připustil Pilař. 

Podle Limberského by zápas asi vypadal jinak, kdyby mohl hrát kapitán Tomáš Rosický. "Samozřejmě ofenziva stojí na Tomášovi, který má geniální přihrávky. Možná jedna taková dnes chyběla. Ale tím rozhodně nechci snižovat výkon Dana Koláře," dodal Limberský. 

"Je mi to jedno"

Oba mrzela také zbytečná branka Maďarů v úvodu zápasu po rychle rozehraném přímém kopu. "Ten první gól nás srazil a pak se hrálo hůř. Zaplaťpánbůh, že se to stalo teď a ne na šampionátu," oddechl si Pilař. "Akorát jsem si stoupal do zdi vedle Pláši (Jaroslav Plašil) a najednou nám letěl míč nad hlavami. Někde vznikla žákovská chyba, která se nesmí stávat. Někdo měl stát před balonem. Nevím kdo a je mi to jedno, protože to byla chyba nás všech," dodal Limberský. 

V generálce hrál v základní sestavě, přesto nechce Limberský spekulovat, zda nastoupí i v úvodním duelu šampionátu s Ruskem. "Nechám to na trenérovi, ať rozhodne, co bude nejlepší pro tým. Samozřejmě bych byl rád, kdybych hrál, ale neřeším to. Teď si dám od fotbalu den pauzu, budu se věnovat rodině a nebudu na to myslet," připomněl, že fotbalisté mají dnes volno, než v neděli zamíří do dějiště mistrovství. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma