Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Pelham šokovala tenisová babička. Američanka porazila o 47 let mladší soupeřku

Pelham šokovala tenisová babička. Američanka porazila o 47 let mladší soupeřku
Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

V rámci kvalifikace na tenisový turnaj v americkém Pelhamu se na kurtu představila i 69letá Američanka Gail Falkenbergová. Ačkoliv vypadla už ve druhém kole kvalifikace, svou účastí se natrvalo zapsala do historie bílého sportu. Stala se totiž nejstarší tenistkou, která si kdy zahrála oficiální tenisový turnaj pod záštitou organizace ITF. 

Falkenbergová vstoupila do kvalifikace vítězstvím nad dvaadvacetiletou Američankou Rosalyn Smallovou, kterou porazila ve dvou setech 6:0 a 6:1, následně však ve druhém kole nestačila na někdejší světovou juniorskou jedničku Taylor Towsendovou. S o devětačtyřicet let mladší soupeřkou prohrála po 36 minutách hry dvakrát 0:6.

„Vím, že se ještě můžu zlepšit. V tenisu se vždycky dá na něčem pracovat,“ prohlásila po zápase Falkenbergová, která je tenisovým samoukem a v minulosti se živila i jako trenérka basketbalu. „Ráda bych hrála i jako sedmdesátiletá, do tohoto věku mi chybí už jen osm měsíců,“ dodala posléze.

Gail Falkenbergová, jež se narodila 16. ledna 1947, debutovala na profesionálním okruhu WTA v devětatřiceti letech. Jejím kariérním maximem bylo 360. místo, když ve druhé polovině osmdesátých let vyhrála kvalifikaci na Australian Open.

Kariéru ukončila v roce 1999, o dvanáct let později se ale na tenisové kurty vrátila. Od té doby odehrála sympatická Američanka dalších 32 zápasů, přičemž žádný z nich nedokázala vyhrát. 

Zdroje:
telegraph.co.uk, The Sun

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,650 23,830
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma