Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Kategorie

Vodní slalom

Čeští fanoušci jsou lepší než němečtí, říká Hannes Aigner

Tereza Polaczyková 30. 6. 2015
Německý kajakář Hannes Aigner získal v roce 2012 získal na letních olympijských hrách v Londýně bronzovou medaili v kategorii K1. Loni slavil v Praze své druhé vítězství v závodu Světového poháru. Letos se společně se svými reprezentačními kolegy Sebastianem Schubertem a Alexanderem Grimmem stal mistrem Evropy v kategorii 3xK1. Na úvodním Světovém poháru sezóny konaném v pražské Troji se mu však vůbec nedařilo. V kategorii K1 obsadil až 25. místo. 

Češi přidali další tři medaile, po 43 letech opět získali titul mistra světa v singlkánoích

red 14. 6. 2014
Ondřej Rolenc si z Mistrovství světa na divoké vodě ve Valtellině odveze další medaili. Ve sprintu potvrdil svou formu a konečně vybojoval zlatou medaili. Největším překvapením je druhý český singlkanoista Antonín Haleš, který nečekaně dojel třetí, stejně tak jako deblířská posádka Marek Rygel a Petr Veselý. Největší český favorit v kategorii kajakářů Richard Hála skončil těsně pod stupni vítězů.

Vicemistryně světa ve sjezdu Mrůzková: Moje sportovní etapa je ukončená

red 13. 6. 2014
Je šestinásobnou mistryní světa ve sjezdu na divoké vodě, ze světového šampionátu v roce 2006 v Karlových Varech si odvezla tři zlata. O rok později vyhrála mistrovství Evropy. V roce 2008 už se ale soustředila jen na rychlostní kanoistiku a spolu s Janou Blahovou na deblkajaku byla osmá na olympijských hrách v Pekingu. To byl její druhý olympijský start. V roce 2010 po narození syna uvažovala o návratu do vrcholové rychlostní kanoistiky a startu na OH v Londýně, ale druhé těhotenství rozhodlo jinak.

Přindiš vyhrál sázku i kvalifikační jízdu SP vodních slalomářů v Tacenu

Alina Holušová 13. 6. 2014
Ve slovinském Tacenu se dnes českým vodním slalomářům dařilo, když kromě jedné závodnice všichni postoupili do zítřejších semifinálových jízd. Ve slunečném a velmi teplém počasí s teplotami kolem 25 stupňů si nejlépe vedl vicemistr Evropy z Vídně Vít Přindiš, který předvedl nejrychlejší jízdu. Díky skvělému času 99.42 má už jistou i výhru ze sázky se šéftrenérem.

Druhý závod SP vodních slalomářů se jede v Tacenu

Alina Holušová 12. 6. 2014
Slovinský Tacen je druhou zastávkou letošního ročníku Světového poháru ve vodním slalomu a je třetí letošní možností, jak splnit nominační kritéria do druhé části sezony s vrcholem na mistrovství světa v září v Deep Creeku. To se týká čtyř českých lodí, které nebyly na nedávném mistrovství Evropy ve Vídni nebo při úvodním závodu Světového poháru v Londýně ve finálové desítce.

Mrůzkovi těsně utekl desátý titul mistra světa, domů si čeští kajakáři odvezou stříbro

Alina Holušová 12. 6. 2014
Během prvních dní Mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě ve Valtellině dokázali čeští reprezentanti vybojovat už osm medailí. Ke včerejším pěti kovům z individuálního dlouhého sjezdu dnes čeští závodníci přidali další tři z týmového závodu. Kajakář Kamil Mrůzek navázal na svůj včerejší bronzový úspěch a spolu se svými týmovými kolegy vybojoval stříbro. O další dvě stříbrné medaile se postarali singlkanoisté a deblkanoisté.

Přindiš bere na Světovém poháru stříbrnou medaili, Prskavec vypadl v semifinále

Alina Holušová 7. 6. 2014
Ve finále prvního světového poháru sezony v Londýně vybojoval kajakář Vít Přindiš čistou jízdou stříbrnou medaili a po medaile stejné hodnoty z ME ve Vídni pokračuje ve skvělých výkonech. Ve finále byl poprvé v sezoně také singlíř Vítězslav Gebas, který dokonce po semifinále vedl, a zajistil si tak místo v českém týmu pro druhou část sezony s vrcholem na mistrovství světa v Deep Creeku.

Kudějová šestá mezi kajakářkami

Alina Holušová 1. 6. 2014
Teplé, slunečné, ale také větrné počasí českým závodníkům na mistrovství Evropy dnes nepřálo a do individuálního finále se těsně probojovala z desátého místa jen 24letá kajakářka Kateřina Kudějová. Ve finále ale zabojovala, předvedla druhou nejrychlejší jízdu a bez dvoubodové penalizace by dokonce vyhrála. Takhle se musela spokojit s šestým místem.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma