Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Obrovské drama na Stanford Bridge nemá vítěze

Obrovské drama na Stanford Bridge nemá vítěze
Image: 0116664350, License: Rights managed, Wayne Rooney Scores 1st goal from the penalty spot Manchester United 2011/12 Chelsea V Manchester United 05/02/12 The Premier League Photo: Robin Parker Fotosports International Photo via Newscom, Place: England, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Newscom | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Chelsea neudrželi proti Manchesteru United tříbrankové vedení a ve šlágru 24. kola anglické ligy doma s úřadujícím mistrem remizovali 3:3. Reprezentační brankář Petr Čech dostal dva góly z penalt a poprvé v tomto roce inkasoval v jednom utkání více než jeden gól.

Chelsea se dostala do vedení ve 36. minutě. Pronikající útočník Daniel Sturridge nastřelil z úhlu obránce Johnnyho Evanse, od kterého se odrazil míč do vlastní branky. Na konci poločasu pak měli převahu hráči "Rudých ďáblů" a Čech musel likvidovat nebezpečné střely Ashleyho Younga, Dannyho Wellbecka a Waynea Rooneyho. Svěřencům trenéra Andrého-Villase Boase se povedl nástup do druhého poločasu. Už minutu po přestávce našel Fernando Torres přesným centrem dalšího Španěla Juana Matu a bývalý hráč Valencie zavěsil precizním volejem. Po čtyřech minutách pak přidal třetí gól hlavou ze standardní situace brazilský obránce David Luiz. Další průběh zápasu ovlivnil rozhodčí Howard Webb, jenž za diskutabilní fauly domácího Sturridge a Ivanoviče nařídil v průběhu jedenácti minut dva pokutové kopy. Oba suverénně proměnil Rooney, s 15 góly nejlepší střelec United. Comeback hostů dokonal šest minut před koncem hlavičkující mexický žolík Javier Hernández. Přes několik šancí na obou stranách se už skóre nezměnilo. Manchester United, který na stadionu Stamford Bridge nevyhrál v Premier League již deset let, ztrácí v tabulce dva body na vedoucího městského rivala City. Čtvrté Chelsea chybí na první pozici už čtrnáct bodů.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma