Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

Nováčci Draxler s ter Stegenem se nevešli do německé nominace

 Nováčci Draxler s ter Stegenem se nevešli do německé nominace
Image: 0128259195, License: Rights managed, Julian Draxler (FC Schalke 04) bejubelt sein Tor / 050512 *** German 1. Bundesliga / Matchday 34 / SV Werder Bremen vs FC Schalke 04 on May 05, 2012 in Bremen, Germany. ***, Place: Deutschland, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Action Press | zdroj: tisková zpráva

Brankář Marc-André ter Stegen, záložníci Julian Draxler se Svenem Benderem a útočník Cacau se nevešli do konečné nominace německé fotbalové reprezentace pro mistrovství Evropy, kterou dnes oznámil trenér Joachim Löw.

Do třiadvacetičlenného výběru Německa pro šampionát v Polsku a Ukrajině se nevešel ani jeden z nováčků - osmnáctiletý Draxler ani dvacetiletý ter Stegen, který v sobotu dostal při premiéře v reprezentaci v přípravě od Švýcarska pět branek. "Navzdory prohře (3:5) to pro mě byla zajímavá zkušenost. Doufám, že jsem nebyl v reprezentaci naposledy a pro Euro přeju klukům hodně štěstí," uvedl ter Stegen. 
    

Cacau po vyřazení nenaváže na předloňskou účast na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Rodák z Brazílie nejspíš ukončí reprezentační kariéru, přestože chtěl bojovat o místo v národním týmu pro světový šampionát, který bude v roce 2014 hostit jeho rodná země. "Byl to můj sen a dělal jsem pro to všechno. Euro mi mohlo pomoci naději udržet, ale věděl jsem, že o místo v nominaci bude velký boj," řekl Cacau. 

Nominace Německa pro mistrovství Evropy: 
    

Brankáři:Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Tim Wiese (Brémy), Ron-Robert Zieler (Hannover). 
    

Obránci: Holger Badstuber, Jerome Boateng, Philipp Lahm (všichni Bayern Mnichov), Benedikt Höwedes (Schalke), Mats Hummels, Marcel Schmelzer (oba Dortmund), Per Mertesacker (Arsenal/Angl.). 
    

Záložníci: Lars Bender, André Schürrle (oba Leverkusen), Mario Götze, Ilkay Gündogan (oba Dortmund), Sami Khedira, Mesut Özil (oba Real Madrid/Šp.), Toni Kroos, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger (všichni Bayern Mnichov), Lukas Podolski (Kolín n. R.), Marco Reus (Mönchengladbach). 
    

Útočníci: Mario Gómez (Bayern Mnichov), Miroslav Klose (Lazio Řím/It.). 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,690 23,870
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma