Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Neuvirth vychytal třetí nulu sezony, Fleischmann dal vítězný gól

Neuvirth vychytal třetí nulu sezony, Fleischmann dal vítězný gól
Washington Capitals' goalie Michal Neuvirth makes a save against Ottawa Senators during the second period at the Verizon Center in Washington on January 16, 2011. UPI/Kevin Dietsch | zdroj: tisková zpráva

Český brankář Michal Neuvirth zneškodnil ve svém jubilejním stém utkání v NHL všech 23 střel Toronta a dovedl Washington k výhře 2:0. Třiadvacetiletý gólman, který předchozí dvě utkání kryl záda Tomáši Vokounovi, zaznamenal třetí nulu sezony a stal se první hvězdou zápasu. O branky se postarali v první třetině Brooks Laich a pojistku přidal v úvodu závěrečné části Mathieu Perreault.

Po utkání zajímalo hráče Washingtonu, kteří zvítězili potřetí za sebou, jak si vedla Florida. Panthers totiž před nimi vedou o bod Jihovýchodní divizi a jejich náskok zůstal stejný, neboť na svém ledě porazili 2:0 Carolinu. Vítěznou branku vstřelil Tomáš Fleischmann, výhru Floridy pak pečetil v předposlední minutě Marcel Goc. Nicméně hokejisté Washingtonu si upevnili osmé místo ve Východní konferenci, nyní mají čtyři body k dobru na devátý Winnipeg a desáté Buffalo. Čeští hokejisté Patrik Eliáš a Marek Židlický patřili k hlavním strůjcům výhry New Jersey 4:1 nad Philadelphií. Eliáš přispěl k úspěchu Devils gólem a asistencí, obránce Židlický, který bodoval ve třetím utkání v řadě, zaznamenal dvě přihrávky. Hosté přišli o sérii pěti výher, přičemž u jejich jediné trefy figuroval v roli asistenta Jaromír Jágr. Útočník David Krejčí vstřelil oba góly Bostonu, ale prohru svého týmu na ledě rozjetého Pittsburghu neodvrátil. Penguins porazili úřadující vítěze Stanley Cupu 5:2 a připsali si deváté vítězství za sebou. Nejproduktivnější hráč loňského play off Krejčí se prosadil poprvé v 22. minutě, kdy snížil na 1:3. Znovu skóroval sekundu po polovině zápasu a opět tím pouze zredukoval náskok domácích na dva góly. Ti znovu zvýšili na rozdíl, který si vytvořili už v první třetině. Krejčí má aktuálně na kontě 20 branek a útočí na své střelecké maximum ze sezony 2008/09, kdy zaznamenal ještě o dva góly víc. Tři body za asistence si připsal pittsburský Jevgenij Malkin a vrátil se do čela kanadského bodování NHL před Stevena Stamkose z Tampy Bay.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma