Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Neuer: nevím, jestli bych chytil Pirlovi penaltu

Neuer: nevím, jestli bych chytil Pirlovi penaltu
Image: 0128534004, License: Rights managed, Restrictions: ::::::::::::::, Portrait: Torwart Manuel NEUER - Offizieller Portrait-Fototermin der deutschen Maenner - Fussball Nationalmannschaft / Nationalspieler, Hamburg, 14.11.2011 POOLFOTO *** Local Caption *** ©GES/Oliver Hurst/ pool copyright by : GES-Sportfoto, Am Herrenacker 5 , 76706 Dettenheim , Germany. SparkasseKarlsruhe , BLZ 66050101 , Kto. 9862301 , Tel.+49-(0)7247-85483 , info@ges-sportfoto.de, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Alamy | zdroj: tisková zpráva

Německý fotbalový brankář Manuel Neuer si není jistý, zda by dokázal ve čtvrtečním semifinále mistrovství Evropy proti Itálii chytit Andreu Pirlovi penaltu ve stylu Antonína Panenky, kterou se blýskl ve vítězném čtvrtfinále proti Anglii.

"Pokud by to chtěl zopakovat, tak si na něj budu dávat pozor, ale v takových situacích nelze s ničím kalkulovat. Můžu se připravit na lob a on zatím zavěsí do růžku. Střelci jsou šťastlivci, protože mají spoustu možností," uvedl gólman Bayernu Mnichov v rozhovoru s listem La Gazzetta dello Sport. 

Pirlo při svém sebevědomém pokusu proti anglickému brankáři Joeu Hartovi prý docela zariskoval. "Vstřelil branku, takže nemůžete absolutně nic říct. Kdyby však tímto způsobem neproměnil, tak nevím... My (brankáři) nemáme rádi, když nás někdo podobně překoná, ale každý má svůj vlastní způsob. Zahrál to dobře a Hart nereagoval," uznal Neuer. 

Velká týmovost Italů

Odmítl, že by doposud stoprocentně úspěšné Německo bylo před semifinálovým duelem favoritem a varuje před kolektivní silou týmu světových šampionů z roku 2006. "Šance jsou vyrovnané. Italové znovu získali týmový duch, který ztratili na minulém mistrovství světa (kde skončili poslední ve skupině)," poukázal šestadvacetiletý brankář. 

Velké týmovosti "Squadry Azzurry" si Neuer všiml během čtvrtfinálového zápasu s Anglií. "Byl jsem si jistý, že mají blíže k postupu, když jsem viděl, jak se před penaltami vzájemně objímali. Atmosféra v šatně je znovu elektrizující," dodal rodák z 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma