Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Nedvěd rozhodl v nájezdech o výhře se Švédy

Nedvěd rozhodl v nájezdech o výhře se Švédy
V liberecké Tipsport areně se 20. ledna 2012 odehrálo 41. kolo Tipsport extraligy ledního hokeje mezi celky Bílí Tygři Liberec a HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Na snímku kapitán Liberce, Petr Nedvěd. PETR ZBRANEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Čeští hokejisté vstoupili do Švédských her ve Stockholmu výhrou nad domácím týmem 2:1 po samostatných nájezdech. Svěřenci kouče Aloise Hadamczika v utkání až do začátku 52. minuty prohrávali, poté vyrovnal v přesilovce útočník Jan Kolář. Rozhodující branku dal jediný úspěšný exekutor nájezdů Petr Nedvěd.

Trenér Alois Hadamczik byl po zápase spokojený. "Člověk má radost z každého vítězství a uspět tady proti Švédům je vždy těžké," řekl Hadamczik, který ocenil velmi dobrý výkon brankáře Tomáše Pöpperleho. "Trošku nám ujela druhá třetina, kdy jsme začali dlouhým střídáním a soupeř nám pak trošku ujel. I díky tomu jsme pak ztráceli puky ve středním pásmu," uvedl Hadamczik. S první a třetí třetinou byl naopak spokojený. "Měli jsme více vyložených šancí. Hlavně ve třetí třetině jsme měli více vyložených šancí," řekl. O klíčový vyrovnávací gól se postarala obnovená expardubická formace Kolář, Koukal, Průcha. "V tréninku jim to přitom moc nešlo a v zápase jsem více věřil Krepsovu útoku. Pak jsem si ale řekl, že už dostali dost šancí. Celkově pak hrála lajna velmi dobře," podotkl Hadamczik, jenž připomněl i Koukalovu velkou šanci v závěru normální hrací doby. Dobrý výkon podle něho podal i čtyřicetiletý Petr Nedvěd, který rozhodl nájezdy. "Byl vidět i při hře a při penaltách to vzal na sebe. Ptal jsem se jeho a Zbyňka Irgla, kdo chce jet čtvrtý, a Irgl dal přednost staršímu," pousmál se Hadamczik. Švédské hokejové hry - Oddset Hockey Games, třetí turnaj hokejové Euro Hockey Tour ve Stockholmu: Švédsko - Česká republika 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0) Branky a nahrávky: 24. Danielsson (Söderberg) - 52. Kolář I (Nakládal), rozhodující nájezd Nedvěd. Rozhodčí: Leppäalho, Levonen (oba Fin.) - Dahmén, Wernström (oba Švéd.). Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 7125. Sestavy: Švédsko: Gustafsson - Johansson, Ekholm, Kronwall, Bäckman, Fernholm, Dahlbeck, Pettersson, Frögren - Weinhandl, Martensson, Andersson - Silfverberg, Järnkrok, Sjögren - Danielsson, Söderberg, Jämtin - Zackrisson, Lundqvist, Hjalmarsson. Trenéři: Pär Marts, Peter Sundström a Jonas Rönnqvist. ČR: Pöpperle - Kutlák, Barinka, Němec, Mojžíš, Nakládal, Krejčík, Kolář II - Irgl, P. Nedvěd, Hubáček - Netík (41. Kašpar), Kreps, Rolinek - Klepiš, Novotný, Vondrka - Kolář I, Koukal, Průcha. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma