Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 11°C Zataženo

NBA má znovu hráčskou unii, konec výluky se opět přiblížil

NBA má znovu hráčskou unii, konec výluky se opět přiblížil
Image: 0069954896, License: Royalty free, Restrictions: Not available for license to or for use in the following territories: Argentina, Brazil, Chile, Costa Rica, Ecuador, Japan, Mexico, Peru, Spain, Uruguay and Venezuela. For multi-territory license please contact your Corbis Account Representative. Not available for use in Corbis Merchandise., Property Release: No or not aplicable, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Corbis | zdroj: tisková zpráva

Zámořská NBA má opět hráčskou unii. Pro znovu založení organizace NBPA se vyslovilo přes tři stovky basketbalistů, potřeba bylo nejméně 260 podpisů. Konec výluky trvající už pět měsíců se tím opět přiblížil, protože hráčská unie může nyní začít jednat s majiteli klubů na finální podobě nové kolektivní smlouvy.

Na klíčových bodech se obě strany předběžně dohodly už o víkendu, ačkoliv v té době už byla hráčská unie po předchozím opakovaném krachu jednání rozpuštěna. Její opětovný vznik nyní znamená další formální krok k ukončení výluky. Nová kolektivní smlouva má platit deset let. Jednat by se mělo začít ještě v pátek. Kontrakt by měl být podepsán do konce příštího týdne, aby kluby mohly podle dohody 9. prosince zahájit přípravné kempy. Prvním hracím dnem byl předběžně stanoven 25. prosinec, každý z klubů odehraje ve zkrácené základní části 66 zápasů. Play off začne 28. dubna a nový šampion bude znám nejpozději 26. června. Na odložený start soutěže čeká i Jan Veselý, kterého si v letošním draftu vybral Washington jako šestého v pořadí. V NBA bude třetím Čechem po Jiřím Zídkovi a Jiřím Welschovi.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma