Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Mourinho: Je to špatný start, ale ve hře je ještě příliš bodů

Mourinho: Je to špatný start, ale ve hře je ještě příliš bodů
PALMA DE MALLORCA, SPAIN 14/01/2012.- Real Madrid Portuguese coach, Jose Mourinho, gives instructions to his players against RCD Mallorca, during their Spanish Primera Division soccer match against at Iberostar stadium in Palma Mallorca, Balearics Islands, Spain, 14 January 2012. MEDIAFAX / EFE | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Realu Madrid prožili nejhorší vstup do sezony za posledních 39 let. Obhájce španělského titulu v neděli prohrál v malém městském derby na hřišti Getafe 1:2, z prvních dvou kol získal pouhý bod a hned na začátku soutěže musí dohánět pětibodový náskok konkurenční Barcelony. Trenér José Mourinho považoval porážku za zaslouženou, panice ale zatím nepropadá.

"Je to špatný start, o tom není pochyb. Ale pořád je ve hře příliš mnoho bodů, zatím se hrálo jen o šest," konstatoval po nedělním nepovedeném zápase Mourinho. Zatímco po úvodní domácí remíze 1:1 s Valencii vytýkal portugalský kouč svým svěřencům pouze špatnou koncovku, po zápase s Getafe nešetřil kritikou. "Zasloužili jsme si prohrát. Hráli jsme velmi špatně, byl to neakceptovatelný zápas. Jeden z těch zápasů, po kterých ani necítíte frustraci, protože konečný výsledek nebyl překvapením," prohlásil Mourinho. Real ztratil vyhraný zápas Spokojený nebyl ani s výkonem v prvním poločase, který Real vyhrál. "Sice jsme v prvním poločase dominovali, ale nehráli jsme dobře. Soupeř po změně stran otočil skóre, ale velký rozdíl v obou poločasech jsem neviděl. Getafe nehrálo nijak skvěle, přesto si zasloužilo vyhrát," uznal trenér "Bílého baletu". S Realem nevyhrál ani třetí zápas sezony, když v úvodním duelu o španělský Superpohár podlehl na Nou Campu Barceloně 2:3. "Myslím, že se mi to nikdy nestalo. Ale v každé sezoně se dějí nové věci. Můj tým nikdy neuhrál 100 bodů nebo nevstřelil 120 gólů, a v minulé sezoně se nám to povedlo. Samozřejmě pro Real není normální získat z šesti možných bodů jen jeden, ale ty zápasy byly rozdílné," dodal Mourinho.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma