Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Mladá Boleslav vyřadila ve čtvrtfinále poháru fotbalisty Plzně

Mladá Boleslav vyřadila ve čtvrtfinále poháru fotbalisty Plzně
V Liberci na stadionu U Nisy se v sobotu 10. března 2012 odehrálo 20. kolo fotbalové Gambrinus ligy mezi celky FC Slovan Liberec a FK Mladá Boleslav. Na snímku radost Boleslavi, zprava Jasmin Ščuk, Jan Chramosta a Marek Kulič. PETR ZBRANEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v odvetě osmifinále Poháru České pošty doma nad Plzní 2:0 a po remíze 1:1 v prvním duelu postoupili do čtvrtfinále. Nadále tak drží naději na obhajobu celkového triumfu. Jejich dalším soupeřem bude Sparta. Plzeň vypadla s Mladou Boleslaví podruhé za sebou.

Trenér Plzně Pavel Vrba dal stejně jako před týdnem šanci především náhradníkům. V obraně se objevili Hájovský, který v lize hrál naposledy v květnu ještě v dresu Hradce Králové, a odchovanec Beránek, který na ligovou premiéru stále čeká. Naopak Mladá Boleslav šetřila z klíčových opor jen Kuliče a brankáře Millera. Přesto to byla Plzeň, která se v úvodu nastěhovala na polovinu domácích, jenže bez větší šance. Naopak v 15. minutě zahrála Mladá Boleslav rohový kop, na který si naskočil Kúdela a otevřel skóre. Potvrdil tak skvělou střeleckou formu, protože se prosadil v každém z pěti soutěžních zápasů, do kterých na jaře nastoupil. Inkasovaný gól Plzní otřásl a po zbytek poločasu byla v útlumu. Zahrozila jen Horovou střelou z dálky. Naopak Mladá Boleslav mohla vedení navýšit, zvláště po rohových kopech, po kterých nebezpečně vystřelil Fillo i hlavičkoval Dimitrovski. Fillo navíc přidal parádní točenou ránu z dálky. Vždy ale skvěle zasáhl brankář Čech, který si poradil i se střelou Mareše. Po změně stran se sice Plzeň probrala a snažila se o gól, kterým by si vynutila alespoň penaltový rozstřel, ale v koncovce se jí nedařilo. Domácí podnikali nebezpečné brejky, podobně jako v první půli ale své šance zahazovali. Čtvrthodiny před koncem však Boleslav přeci jen rozhodla. Plzeň zahrozila střelou Beránka, po které hned následoval brejk domácích do rozhozené obrany. Už se zdálo, že z něj Boleslavští znovu nic nevytěží, ale míč se šťastně odrazil před dobíhajícího Chramostu, který pojistil vedení i postup. Plzeň potvrdila, že se jí v Mladé Boleslavi nedaří, a ke třem remízám si tu připsala pátou porážku. "Boleslav postoupila zaslouženě. Na můj vkus jsme jí to dnes ale mohli trochu více ztížit. Měli jsme tam jednu velkou šanci v podání Bergra, který kdyby proměnil, mohlo to být dramatičtější," litoval plzeňský kouč Vrba. Podobného názoru byl také domácí trenér Miroslav Koubek. "Ta šance Bergra byla zlomová. Stejně jako náš druhý gól. Do něj jsem byl nervózní, ale zdravě," přiznal Koubek. "Postup je zasloužený. Navíc je to důležité proto, že jsme se potřebovali chytit po tom zmaru v Liberci. Byl to náš záchytný bod dostat se do optimální pohody. Postupu přes Plzeň si hodně vážíme," dodal. Středočeši vědí, že obhajoba trofeje je ale stále ještě hodně daleko. "Loni byla ta cesta do finále snadná, teď je doslova zarubaná. Přešli jsme přes Plzeň, teď nás čeká Sparta, a kdybychom to zvládli, tak je tam Jablonec. Je to hodně náročný los," podotkl Koubek. Navíc si musí Boleslav poradit s náročným programem sedmi zápasů během měsíce. "Sám jsem zvědavý, jak to Boleslav zvládne, pokud chce hrát v nejsilnějším složení v lize i v poháru. My jsme proto dnes nastoupili s hráči širšího kádru, abychom rozmělnili zatížení," vysvětlil Vrba. "Už na podzim nám všichni vyčítali, že hrajeme s dvanácti hráči, teď byl program náročnější, proto jsme postavili další hráče. Třeba Wágner ale zahrál velmi dobře, asi nejlépe od svého příchodu. Bohužel to na postup nestačilo," dodal.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma