Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Mickelsona pojí s Pebble Beach i stříbrný dolar od dědy

Mickelsona pojí s Pebble Beach i stříbrný dolar od dědy
Phil Mickelson | zdroj: Profimedia

Vyhrát dva turnaje v řadě ani obhájit loňské vítězství se Philu Mickelsonovi na turnaji AT&T Pebble Beach National pro-Am nepodařilo. Přesto je jeho vztah k Pebble Beach mnohem hlubší, než jen předchozí čtyři vítězství na tomto hřišti. Je to mince v jeho kapse.

Mickelsonův děd, Al Santos, vyrůstal v Monterey. Musel opustit školu už ve čtvrté třídě a jít pracovat, aby se uživil. Byl caddiem na Del Monte Golf Course a byl potom mezi prvními „kedíky“, kteří začali pracovat v roce 1919 na nově otevřeném hřišti v Pebble Beach.

„Byl vždycky chudý a mnohokrát se stávalo, že byly dny, kdy neměl ani na jídlo,“ vzpomínal Mickelson. Al Santos nosil vždycky v kapse stříbrný dolar z roku 1900 a nikdy ho neutratil. I v čase největší nouze. Prostě proto, aby věděl, že má nějaké peníze.

Zemřel v roce 2004, jen pár měsíců předtím, než Mickelson vyhrál první ze svých čtyřu majorů. „Ten stříbrný dolar mám dnes já. Právě na turnaji v Pebble Beach ho používám jako markovátko. A budu to tak dělat i dál,“ prozradil Mickelson.

„Ten dolar používal při své práci. To byly nějaké peníze. Vždyť za nošení bagu za jedno kolo na hřišti si vydělal 35 centů. To je nesrovnatelné s tím, o jaké prize money se hraje dnes a jak daleko se golf posunul. Je to pro mě stálá vzpomínka,“ uvedl Mickelson, který si díky vítězství minulý týden vydělal už 69 milionů dolarů na turnajích PGA Tour.

Mickelson prozradil, že od svého dědy dostal ještě jednu starou zlatou minci, od otce několik 50centových a také nasbíral během let několik vojenských známek. Ale ten stříbrný dolar je výjimečný.

„Dědův stříbrný dolar je ten, který preferuji. Zvlášť na turnajích v Pebble Beach,“ konstatoval 42letý vítěz 41 turnajů PGA Tour. Tentokrát mu ale štěstí nepřinesl - Mickelson loňský tiul neobhájil a skončil až na děleném 60. místě.

vice-golfee zdroj: tisková zpráva

Zdroje:
http://www.golfee.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma