Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Messi se díky hattricku Granadě stal nejlepším střelcem Barcelony

Messi se díky hattricku Granadě stal nejlepším střelcem Barcelony
FC Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (L) celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League football match, round of 16 second leg, FC Barcelona vs Bayern 04 Leverkusen on March 7, 2012 at the Camp Nou stadium in Barcelona. AFP PHOTO/LLUIS GENE. (Photo credit should read LLUIS GENE/AFP/Getty Images) | zdroj: tisková zpráva

Argentinec Lionel Messi se díky úternímu hattricku Granadě stal nejlepším střelcem Barcelony v historii a pomohl svému týmu ve 29. kole španělské ligy k vítězství 5:3. Katalánský velkoklub stáhl náskok vedoucího Realu Madrid na pět bodů, lídr má však středeční zápas ve Villarrealu k dobru.

Nejlepší fotbalista světa Messi překonal rekord Césara Rodrígueze ze 40. a 50. let minulého století a nyní má na kontě 234 gólů v soutěžních utkáních v dresu Barcy. Původně se mělo zato, že čtyřiadvacetiletý Argentinec má k historickému maximu dál, nicméně po důkladném prozkoumání Rodríguezovy bilance mu klub ve spolupráci s listem La Vanguardia zpětně tři branky odebral. Messimu tak před duelem chyběla k vyrovnání rekordu jen jedna branka, kterou vstřelil už v 17. minutě. Krásným volejem o tyč zvýšil už na 2:0, neboť ve čtvrté minutě otevřel skóre Xavi a zdálo se, že si favorit jde za bezproblémovou výhrou. Hosté však dvěma brankami během sedmi minut ve druhém poločase srovnali a usilovali minimálně o zisk bodu. V 67. minutě však podruhé udeřil Messi, poté co si naběhl do volného prostoru na přihrávku Daniho Alvese, jenž několik minut předtím faulem zavinil penaltu, z níž Granada vyrovnala. Messi elegantně přehodil hostujícího gólmana a definitivně vstoupil do historie. Tím se však úterní účet argentinského fenoména neuzavřel. Po čtvrté brance Tella zkompletoval Messi hattrick a vstřelil už svůj 53. gól v sezoně. Do vyložené šance ho poslal opět Brazilec Dani Alves, jenž ale zápas nedohrál, protože v závěru zapříčinil tentokrát rukou další penaltu a byl vyloučen. Siqueira druhým proměněným pokutovým kopem v zápase upravil skóre na 5:3 pro domácí.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma