Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Medvěděv zpřísnil tresty pro Čechov, z KHL ho ale nevyloučí

Medvěděv zpřísnil tresty pro Čechov, z KHL ho ale nevyloučí
zdroj: tisková zpráva

Prezident Kontinentální hokejové ligy Alexandr Medvěděv přehodnotil tresty, které vynesl šéf disciplinární komise Gennadij Veličkin po bitkách v závěru sobotního zápasu Čechova proti Čeljabinsku.

Nejvíc se to týká Jeremyho Yablonského z Čechova, týmu, který vyvolal úmyslně bitku již poněkolikáté. Yablonski měl původně pykat osm zápasů, ale místo toho pro něho skončila celá sezona. Klub nadále zůstává v soutěži, i když se mluvilo o jeho možném vyloučení.
"Již v minulosti byl suspendován na deset utkání. Nyní si navíc počínal velmi nesportovně, když přijel k soupeři zezadu a udeřil ho do obličeje, aniž by zadák Čeljabinsku nějaký útok očekával. Soutěž ho za takovou zákeřnost trestá zákazem startu do konce této sezony," uvedl Medvěděv pro agenturu RIA Novosti. Čechov hrál po dvou třetinách s Čeljabinskem nerozhodně 1:1, ale poté, co zápas ztratil, ukázali jeho hráči opět své bitkařské schopnosti. Řež odstartoval hrubý faul právě od Yablonského, který zranil Andreje Rjazanceva. Následně došlo i na bitky, jako smyslů zbavený po ledě jezdil Christopher Brennan a porval se například i brankář Matt Dalton, kterému se podařilo vyprovokovat k souboji svůj protějšek Mika Garnetta. httpv://www.youtube.com/watch?v=OqS8kK_Xyy0 Rozhodčí rozdali celkem 148 trestných minut. Disciplinární komise následně potrestala Brennana zastavením činnosti na dvanáct zápasů, Yablonski měl nuceně odpočívat osm utkání a Alexander Sazonov jedno. Veličkin současně vyzval majitele a představitele klubů, aby zvážili, zda Čechov nevyloučit ze soutěže. Místo toho přišlo zvýšení trestů hříšníkům a další postihy. Brennan si odpyká 15 duelů. Pět utkání musí vynechat i hostující bek Alexej Vasilčenko, neboť se do bitky na ledě zapojil jako hráč ze střídačky. Kouč Čechova Andrej Nazarov obdržel pokutu za to, že při řádění svých svěřenců nijak nezasáhl. Navíc nedorazil na tiskovou konferenci, za což stihl peněžitý trest i kouče Čeljabinsku Valerije Bělousova. Nazarov prý navíc obdržel důrazné varování, nicméně Čechov v KHL zůstává. "Rozhodli jsme se, že nebudeme přistupovat k dalším opatřením," uvedl Medvěděv. Hrozba vyloučení klubu je však v případě opakovaní nepřístojností reálná. Čechov se podobně neslavně předvedl již poněkolikáté. V minulé sezoně hráči Viťazu například vyprovokovali hromadnou bitku v Omsku, kde napadli i české hráče Jaromíra Jágra, Romana Červenku a Martina Škoulu. V této sezoně se rvali v Rize, v Magnitogorsku nebo v Popradě.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma