Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

ME muži: Češi ukázali Švédům, co je to olympijský sport

ME muži: Češi ukázali Švédům, co je to olympijský sport
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Čeští reprezentanti dnes hodinu po poledni nastoupili na stadionu místního Kolosu k premiéře na ME.

Rtuť teploměru ukazovala 30 stupńů Celsia, ale chladnokrevným Švédům muselo být chvílemi na hřišti ještě víc horko. To když se točili v kolotoči českých kombinací, které lebedily jak očím odborníků, tak i neznalých diváků, kterých se na tribunách našlo poměrně dost.

Zápas začali naši borci náporem. A tak nebylo velkým překvapením, když na sebe první gól nenechal dlouho čekat - 5. minuta - Procházka přesně míří dělovou střelou k tyči severské svatyně - 1:0. Čechy branka nabudila a byli od této chvíle ve velkém tlaku. 3 vyložené šance pramenící z naší převahy však šikulové ze samého srdce Evropy neproměnili.

Hráče to nepoložilo

Hra se poté pomalu začala vyrovnávat a ke konci prvního poločasu na Čechy dolehla zřejmě únava z náročné nedělní cesty. Po sérii drobných zaváhání přišel šest minut před koncem prvního poločasu basebalový odpal z hranice penalty a Neusser byl proti Hellstromovi krátký - 1:1. Naše hráče to však nepoložilo, ba naopak.

Hned z rozehrání a následného útoku opět strhává  vedení na českou stranu šikanzen Vudmaska - 2:1. Dvě minuty před koncem prvního dějství přidává po zdařilé akci dvoubrankovou pojistku Kyndl - 3:1.

Druhý poločas Češi opět začali ve velkém stylu. Opět 5.minuta a mladík Vacek, jenž byl vyhlášen hráčem utkání, krásnou tečí od levé tyčky zvyšuje na pohodlných 4:1. Už o čtyři minuty později Babický zakončil závar v kruhu střelou pod brankářem a naši borci mají opět důvod pro oslavný taneček - 5:1. Češi poté, ukolébáni vedením, opět přenechávají iniciativu Švédům. Svou třídu musel několikrát dokazovat brankář Neusser.

Brankový gong však zní na druhé straně - 51.minuta a David Vacek střílí svou druhou branku v utkání - tentokrát backhandovou dělovicí - 6:1. Dalších 10 minut to byli hlavně Švédové kteří několikrát prověřili českého brankaře. Skórovat se jim však díky nepřesnostem nebo Neusserovi nepodařilo.

Důležitý turnaj

Poslední tečku za zápasem udělal stejný střelec, který gólový účet otevřel. Tomáš Procházka si minutu před konce doraží svou střelu z trestného rohu - 7:1 - tentokrát nechytatelně do levého horního rohu švédské svatyně. Je dobojováno. Naši hráči tak v tomto utkání demonstrativně ukazují, jak moc je důležitý pro ně tento turnaj.

Mise s názvem "Návrat mezi evropskou elitu" započata. Pokračování už zítra - soupeřem budou sousedé z Polska, kteří dnes smolně nestačili na výběr Walesu v poměru 1:2.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma