Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Martin Ručinský si zaslouží vystoupit až na vrchol

Martin Ručinský si zaslouží vystoupit až na vrchol
Ručinského radost po postupu do finále | zdroj: Profimedia

O tom okamžiku se bude dlouho mluvit a psát. A možná tenhle moment bude jedním z těch, které nakonec rozhodnou o tom, že se poprvé v historii stane Litvínov mistrem hokejové extraligy.

Byl to střet dvou legend, na jedné straně kanonýr Petr Ton a na druhé… ne, v brance Litvínova nestál brankář, ale za již překonaného Francouze zaskočila litvínovská ikona Martin Ručinský. Brněnský střelec nadvakrát proti obětavému veteránovi neuspěl a vzápětí ukončil prodloužení i celou semifinálovou sérii Litvínov - Brno Peter Jánský.

Když se Ručinský vracel do Litvínova, nebylo to jen kvůli tomu, že se chce s kariérou rozloučit v klubu, který jej vychoval, ale také kvůli víře, že tým ze severu Čech může dosáhnout velkého úspěchu.

A teď schází partě kolem čtyřiačtyřicetileté legendy k triumfu "jen" čtyři vítězné duely. Nemusíte být příznivcem žlutočerných barev, ale pokud byste si měli najít jen jeden důvod, proč titul Litvínovu přát, tak ten důvod se jmenuje Martin Ručinský. Za svůj přístup k hokeji a za to, co pro něj udělal, si vystoupit až na extraligový vrchol litvínovská Devítka zaslouží.

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma